≫ 

Kecmanoviću pobeda bila na dohvat ruke: Amber posle preokreta izbacio srpskog tenisera sa OI!

Velika drama na Arijake teniskom kompleksu potrajala je više od dva i po sata

  • 4
Novak Đoković - Miomir Kecmanović Foto: Nikola Tomić

Zaista velika šteta! Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira među 16 najboljih tenisera na turniru u Tokiju, pošto je poražen od francuskog igrača, Uga Ambera koji je bio postavljen za 14. nosioca posle tri seta. Srpski teniser imao je svoje šanse dok god ga je servis služio, ali je onda kada je to prestalo, dopustio Francuzu da se o svemu pita i da na kraju ostvari pobedu - 1:2 (6:4, 6:7 /tb. 5:7/, 5:7).

Odlično je Miomir servirao u prvom setu, a o tome govori podatak koji kaže da je Ugo Amber osvojio samo dva poena na njegov servis. Doduše, dosta dugo se i Francuz "čuvao", nije dopuštao našem teniseru da dođe do brejk lopte, a kada se to desilo, Kecmanović nije časio ni časa. Uzeo je već prvu brejk loptu, a potom bez problema potvrdio osvajanje ovog dela igre.

U drugom setu smo gledali gotovo potpuno identičnu priču. Opet Miomir nije dopuštao Francuzu da dođe do više od jednog poena kada je on bio na servisu, dok je sa druge strane u nekoliko navrata ozbiljno "pritisnuo" Ambera uz zid. Još u prvom gemu je imao šansu za brejk, nije upseo da je iskoristi i ušlo se u igru "gem za gem". I jedan i drugi su čuvali svoje servise. Tek u desetom gemu se desilo po prvi put da je Ugo uzeo više od jednog poena na servis Kecmanovića, zapravo došao je do izjednačenja, ali više od toga nije mogao.

Ušlo se potom u tajbrejk. Nije dobro počelo, Kecmanović je u startu bio u zaostatku od 4:0, ali je potom i sam vezao četiri poena. Mnogo sreće je imao Francuz kada je jedna lopta udarila u vrh mreže i obezbedila mu dve set lopte, a iskoristio je drugu i tako poravnao rezultat na 1:1.

U trećem setu je viđena velika drama. Uspeo je Francuz da preuzme momentum na sebe, diktirao je tempo protiv Kecmanovića i imao je više prilika za brejk od našeg tenisera. Ipak, nije uspeo dugo do njega i da dođe, pošto je Srbin zadržao smirenost onda kada je bilo najvažnije. Međutim, koncentracija je na kraju ipak popustila. Francuski teniser je uzeo našem igraču servis u 11. gemu, potom je bez problema sve potvrdio u narednom i stavio tačku na jako dugačak duel na Arijake teniskom kompleksu.

>>> Novak Đoković se odlično zabavlja na Olimpijskim igrama, glavna je atrakcija u Tokiju, a i na terenu mu odlično ide. I trećem kolu ga očekuje duel sa Špancem Alehandrom Davidovičem i veliki je favorit - kvota na Novaka je 1,04, a na pobedu od 2:0 u setovima 1,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Đoković - Davidovič.

On će u narednom kolu, tačnije osmini finala igrati protiv Stefanosa Cicipasa, koji je u dva seta pobedio Frensisa Tijafoa.

Tok meča:

3. SET

5:7 - Gotovo je. Miomir je ispao sa teniskog olimpijskog turnira, pošto je Amber uspeo da sačuva i potvrdi brejk.

5:6 - BREJK! Ali ne za Kecmanovića, već za Ambera... Srpski teniser će u narednom gemu morati da uzme brejk, ne bi li se zadržao u meču.

5:5 - Još jednom je brejk bio na dohvat ruke. Imao je Kecmanović 15:30, ali je Francuz servisima uspeo da poravna na 5:5. Nastavljamo dalje...

5:4 - Ovo je bilo potrebno Miomiru! Gem bez izgubljenog poena! Sada treba izvršiti pritisak! Francuz servira za opstanak u meču.

4:4 - Još jedan lagan gem za Ambera. Nastavlja se velika borba u trećem setu. Samo jedan poen je Kecmanović osvojio na servis Francuza, deluje da trenutno nema rešenje...

4:3 - Opet nije bilo svejedno, ali je Kecmanović zadržao svoj servis. Ponovo smo gledali izjednačenje na servis srpskog tenisera, ali ne i brejk lopte. Nadamo se reakciji Miomira!

3:3 - Nastavlja Amber po starom. Nijedan poen nije prepustio Kecmanoviću na svoj servis. I sada stavlja pritisak na našeg tenisera.

3:2 - Najveća drama do sada. Dve brejk lopte imao je Amber, mogao je da povede i verovatno prelomi ovaj meč, ali se Kecmanović nekako sačuvao. Videli smo tri izejdnačenja.

2:2 - Imao je šansu sada Miomir šansu kod 15:30, ali je Amber uspeo da se probudi i izvuče iz nezgodne pozicije. Nastavlja se velika drama.

2:1 - Konačno jedan lakši gem za Kecmanovića. I on ga je uzeo bez izgubljenog poena.

1:1 - Sada je Amber taj koji ima veću sigurnost na servisu. Francuz je osvojio svoj bez izgubljenog poena.

1:0 - Nije bilo lako u ovom prvom gemu, naravno, misli su još uvek bile delimično u tajbrejku, ali je Kecmanović uspeo da ga osvoji, iako je Amber došao do 40:40.

2. SET

6:7 (tb. 5:7) - Velika šteta! Igraće se treći set na Arijake Tenis Parku. Uspeo je da iskoristi drugu set loptu Amber.

NEVEROVATNO - 4:6 - Pa koliko je sreće imao Francuz, ovo je zaista nestvarno. Umesto da loptica završi u mreži, udarila je u vrh i prešla na drugu stranu i nije mogao to Kecmanović da stigne.

TAJBREJK - 4:4 - Velika drama u odlučujućem gemu drugog seta. Poveo je Amber sa 4:0, a Kecmanović je vratio na 4:4!

6:6 - Tajbrejk! Kecmanović će u poslednjem gemu ovog seta pokušati da se izbori za pobedu!

5:6 - Ugo Amber je obezbedio barem tajbrejk u ovom drugom setu. Nije dozvolio nijedan poen Kecmanoviću, posle dramatičnog gema na servis našeg tenisera.

5:5 - Dobro je! Bilo je baš dramatično, po prvi put na servis Kecmanovića. Doduše, nije imao Amber nijednu set loptu, ali je podsetio Miomira da ne sme da se opusti, ako želi da prođe dalje i nastavi borbu za medalje.

4:5 - Umalo Amber od gotovog da napravi veresiju. Poveo je sa 40:0, ali je naš Kecmanović vezao dva poena i imao šansu da paralelom dođe do izjednačenja. Međutim, lopta je otišla u aut.

4:4 - Ma, tako je! Još jednom Kecmanović uzima svoj servis bez izgubljenog poena. Valjalo bi sada napraviti brejk!

3:4 - Opet je Amber "preživeo". Došao je Kecmanović do 15:30, ali je Francuz uspeo da iščupa iz nezgodne situacije i nastavlja da diktira tempo. Nadamo se da će Miomir nastaviti da igra kao i u prtehodnim svoj servis gemovima, pošto je Ugo uzeo najviše jedan poen do sada kada je srpski teniser bio na servis liniji.

3:3 - Ni ovaj gem nije bio dramatičan po Kecmanovića. Bilo je 15:15, a onda je srpski teniser protutnjao kroz Arijake Tenis Park i doneo novi egal u drugom setu.

2:3 - Drama u trećem gemu na servis Ambera. Imao je Miomir ponovo svoju šansu, došao je do 40:40, ali je Francuz tada nanizao dva poena i ipak sačuvao sebe u ovom meču.

2:2 - Kao da gledamo reprizu prvog seta. Obojica tenisera su na startu ovog dela igre sigurna na svojim servisima, pa je tako Miomir sada prepustio samo jedan poen Amberu.

1:2 - I Amber sada osvaja jedan gem bez osvojenog poena Kecmanovića, potrajao je tek nešto ispod dva minuta.

1:1 - Nastavlja Kecmanović tamo gde je stao u prvom setu. Ne može Amber apsolutno ništa kada je srpski teniser na servis liniji, ponovo je osvojio samo jedan poen.

0:1 - Šteta! Mogao je Miomir sada da zada novi udarac Ugu Amberu, imao je brejk loptu pri rezultatu 30:40, ali su dobri servisi sačuvali Francuza u igri.

1. SET

6:4 - Tri set lopte imao je Miomir Kecmanović, a iskoristio je već prvu! Naš teniser vodi protiv Ambera, koji je inače postavljen za 14. nosioca na turniru!

5:4 - Amber je osvojio naredni gem na svoj servis sa jednim izgubljenim poenom, ali Kecmanović će u sledećem imati priliku da sve reši.

5:3 - To je to! Još jedan gem do osvajanja prvog seta za Miomira. Samo jedan poen je osvojio Amber, nije imao nikakve šanse da ugrozi našeg tenisera.

4:3 - IDEMO! BREJK! Konačno je Miomir uspeo da veže nekoliko poena na servis Francuza, došao je do 15:40 i iskoristio prvu brejk loptu. Sada je važno potvrditi brejk.

3:3 - Bravo, Miomire! Još jedan osvojen gem bez izgubljenog poena, sada bi valjalo krenuti napred i pokušati doći do brejka na servis Francuza.

2:3 - Imao je sada Kecmanović šansu kod 30:15 da možda unese dodatnu dozu uzbuđenja u gem, ali je Francuz osvojio taj poen nakon neiznuđene greške našeg tenisera, pa za sada na Arijake Tenis Parku nema ni nagoveštaja o eventualnom brejku nekog od tenisera.

2:2 - Siguran je i Miomir na svom servisu, sada on nije dopustio Amberu da uzme poen.

1:2 - Delovalo je da će francuski teniser još jedan gem osvojiti sa "nulom", ali je Kecmanović uspeo da unese dozu neizvesnosti, ne i dovoljnu da osvoji više od dva poena. N

1:1 - Kecmanović je relativno lako došao do izjednačenja u prvom setu, pošto je svom rivalu prepustio samo jedan poen.

0:1 - Amber je prvi bio na servisu i odmah je došao do vođstva, pošto je dobio gem bez izgubljenog poena.

Video: Teo nam je priznao zašto je šutirao sa 10 metara: Kako se dogodila ona trojka preko Garbahose!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA