≫ 

Srpski basketaši pregazili sve u grupi, evo kada se Bulut i ekipa bore za zlato

Rusija je poslednja u nizu koja je pala pred naletom našeg tima

  • 7
Reprezentacija Srbije u basketu, Srbija, basket 3x3, 3 na 3, Olimpijske igre, Tokio 2020 Foto: Ina FASSBENDER/AFP/Profimedia

Iako im trijumf praktično ništa nije značio kada je u pitanju konačan plasman, basket 3x3 reprezentacija Srbije nastavila je da melje rivale na Olimpijskim igrama u Tokiju koje žele da završe sa svim pobedama!

Poslednja je izvojevana protiv selekcije Rusije za potvrdu prvog mesta u grupi - 21:10, dok će naši rivali plasman u polufinale tražiti kroz dodatni baraž protiv selekcije Holandije. Drugo mesto osvojila je selekcija Belgije, dok su naredni četvrtfinalni par Letonija i Japan.

Polufinala su na programu u sredu u 10.30 i 11.40 časova, dok je finale zakazano za 15.25. Što se tiče borbe za treće mesto i bronzu, nju ćemo gledati od 14.15 časova.

Što se tiče meča protiv Rusije, Srbija je isti otvorila sa 3:0 - poenima Ratkova, Vasića i Majstorovića. Rusi su šutem Šarova za dva poena smanjili na 4:2 u jednom trenutku, da bi Ratkov vezao dva za naš tim.

Nakon što je promašio šut za tri poena, najbolji srpski basketaš Dušan Domović Bulut upisao se u listu strelaca na 6.53 do kraja (8:4). Potom je Majstorović na polovini meča ubacio prvu dvojku za Srbiju (11:5).

Bulut i Ratkov su nastavili da dižu prednost Srbije, a ovaj prvi je na 3.47 pogodio dvojku za velikih 17:7. Karpenkov je sa linije penala smanjio na 18:10, da bi Vasić i Ratkov vezali dva poena za 20:10. Poslednji poen za Srbiju ubacio je Vasić sa linije penala.

>>> Najveći evropski klubovi počeli su sa uigravanjem za novu sezonu, a večeras (20.00) prijateljski meč igraće Sevilja i Pari Sen Žermen. Biće to prilika da vidimo njihove renovirane ekipe, a kvota na GG3+ je 1,92. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Sevilja - PSŽ.

Na kraju, najefikasniji u našem timu bio je Vasić sa osam poena, Bulut i Ratkov su imali po pet, dok je Majstorović stao na tri.

Video: Bulut: Nećemo stati, idemo na najviši cilj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmot

    27. jul 2021 | 11:28

    Njima najvise zelim zlato, toliko puta svetski i evropski prvaci a nikada im nije ukazana paznja koju zasluzuju, omoguceni bolji islovi za rad, finansijska podrska... Ajmo majstori do zlata!!!!

  • Crna Gora je Srbija

    27. jul 2021 | 11:21

    Bravo!🇷🇸

  • Milos

    27. jul 2021 | 11:34

    Naravno bez prenosa na RTS jer bitnije je da znamo sta se desilo na danasnji dan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA