Nije moglo bolje! Basketaši Srbije dobili idealnog rivala za finale posle neviđene drame

Bulut i ekipa mogu da odmore do srede u 10.30 kada će odmeriti snage protiv Ruskog olimpijskog komiteta, koji je savladao Holandiju 21:19

  • 16
Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020 Foto: Tanjug/AP

Srpski basketaši su se plasrali u polufinale Olimpijskih igara još pre poslednjeg kola, a u poslednjem meču protiv Rusije samo su potvrdili dominaciju i slavili sa 21:10 i ukupnim skorom 7:0 obezbedili prvo mesto u grupi.

Grupu je na kraju kao drugoplasirana završila ekipa Belgije, koja će takođe direktno u polufinale.

Rival Srbiji u polufinalu biće Rusija odnosno Ruski olimpijski komitet, pošto su oni u četvrtfinalnom doigravanju savladali velike favorite u vidu reprezentaije Holandije (21:19), koji su bili jedan od nezgodnijih rivala, sa kojim je naš tim imao najveće probleme u grupi, pošto su Holanđani imali dva šuta za pobedu. Biće to drugi njihov duel u samo dva dana.

U drugom kosturu su Belgijanci, koji čekaju pobednika duela Letonija - Japan, gde su Letonci veliki favoriti.

Rusi su od samog starta nametnuli jak ritam, poveli su sa 0:5 i stavili su na znanje Holandiji da se neće tek tako predati. Kako je meč odmicao, bilo je jasno da će Ruski olimpijski komitet na ovom meču odneti i pobedu, jer razlika se nikako nije spuštala, već je to bio potpuno drugačiji slučaj. Tek u završnici su momci u narandžastom prišli na malu razliku, ali su Rusi znalački odbranili prednost i slavili.

Bez obzira na sve , svi verujemo u Buluta i ekipu i nestrpljivo čekamo polufnale, koje je na programu u 10.30 po vremenu u Srbiji, a verujemo da ćemo posle naš basket tim gledati i u finalu, koje je zakazano za 15.30!

>>> Najveći evropski klubovi počeli su sa uigravanjem za novu sezonu, a večeras (20.00) prijateljski meč igraće Sevilja i Pari Sen Žermen. Biće to prilika da vidimo njihove renovirane ekipe, a kvota na GG3+ je 1,92. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Sevilja - PSŽ.

Basket 3x3 Printskrin: olympics.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane_pufne

    27. jul 2021 | 13:18

    Ma kakvi Holanđani razvaljujemo redom i osvajamo zlatnu medalju samo vi odigrajte dobro kao do sada i to je to

  • Kole

    27. jul 2021 | 14:58

    E tako se igra za Srbiju, za reprezentaciju, za sebe, za porodicu. Tako se igra, srcem i dušom a ne k'o razmaženi košarkaši !

  • Geras

    27. jul 2021 | 13:14

    Oni su dobili najgoreg mogućeg protivnika.... Samo napred Srbende.... Kidaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA