Tijana Bošković "prepisivala" od Dončića: Srpska odbojkašica bila blizu rušenja olimpijskog rekorda!

Da je meč otišao u četvrti set, verovatno bismo pisali o istoriji

  • 0
TIJANA BOSKOVIC Foto: MN Press

Kakav meč, strašan meč za Tijanu Bošković jutros protiv Japana. Da je on potrajao jedan set duže od tri koja smo inače videli, srpska odbojkašica bi verovatno oborila rekord Olimpijskih igara. Ovako došla je do drugog najboljeg poen-učinka u istoriji takmičenja!

Ona je tako samo potvrdila da joj nema ravne na celom svetu. Tijana je "uništila" Japanke sa 34 poena, što je samo tri manje od aktuelnog rekorda koji drži Marijan Stajnbreher iz onog polufinala kada je Brazil 2004. godine poražen od Rusije u pet setova.

Samo deset igračica u istoriji igara uspelo je da dođe do bar 30 poena na Olimpijskim igrama. Sve one su doduše to uradile za četiri ili više setova, što samo govori koliko je impresivna ranije jutros bila naša odbojkašica.

Uz Tijanu Bošković na večnoj listi, 34 poena ostvarila je i Kim Jeon-Kung iz Južne Koreje i to upravo na meču protiv Srbije tokom 2012. godine. Jedan manje upisale su Jekaterina Gamova, Jukiko Ebata i Saori Kimura - prva dolazi iz Rusije, a preostale dve odbojkašice iz Japana.

Video: U Tokiju se ori Ti moje zlato: Srpske odbojkašice se za utakmicu spremale uz hit Milice Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA