Ništa od olimpijskog zlata i medalje za najlepšu Ruskinju: Amerikanka koja je ponižavala bila brža

Julija Jefimova nije uspela da dođe do postolja u trci na 100 metara prsno

  • 5
Julija Jefimova

Foto: Profimedia/AFP

Ruska plivačica Julija Jefimova, koja važi za jednu od najatraktivnijih sportistkinja na Olimpijskim igrama, nije uspela da se domogne medalje, pošto je u finalnoj trci na 100 metara prsno trku završila na petom mestu.

Jefimovoj su ovo bile četvrte Olimpijske igre u karijeri. Dosad nije uspela da osvoji zlatnu medalju, iako ima šest zlatnih sa Svetskih prvenstava. Najbliža zlatu bila je u Riju, gde je došla do srebra, nakon čega je njena rivalka Amerikanka ponizila i odbila da joj čestita na postolju, nazvavši je prevarantom zbog tadašnjeg skandala koji su Rusi imali sa dopingom, zbog čega i danas ne nastupaju pod zastavom Rusije.

Mnogi Rusi su se nadali da će Jefimova uspeti da se osveti Lili King u Tokiju, ali nije uspela. Doplivala je kao peta, dok je Lili King bila bronzana, a zlato je uzela 17-godišnja Lidija Džejkobi, koja je otplivala 1.04.95. Srebro je pripalo Tatjani Šenmejker, dok je treća bila Lili King.

Ruskinje su na kraju završile na 4. i 5. mestu, četvrta je bila Jevgenija Čikunova, a peta Julija Jefimova.

Ipak, iako nije došla do medalje, bez dileme bi u izboru za najlepšu takmičarku bila u konkurenciji za najsjajnije odličje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    27. jul 2021 | 13:45

    Rusi uzeli Krim i proganjaju pedere to je Amerikancima krivo.

  • Pedja

    27. jul 2021 | 13:05

    Ostaje joj poziranje jos par godina i to je to....

  • Hahaha

    27. jul 2021 | 21:22

    Jefimova je za tu kako se zove Lili jel ?........Mama sporta plivanje za ova dopingovana amerikanka moze samo da joj se pokloni ende !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA