≫ 

Severna Makedonija posle 20 godina uzela medalju na OI: Georgievski se okitio srebrom u tekvondou!

U finalu je poražen od Vladislava Larina iz Ruskog olimpijskog komiteta, ali je to bez sumnje ogroman uspeh, uzimajući u obzir da je on bio glavni favorit za zlato

  • 9
Dejan Georgievski Foto: Tanjug - AP

Prvi put posle dugih 20 godina, Severna Makedonija je osvojila medalju na Olimpijskim igrama. Jedinu i to bronzanu za sada doneo im je Mohamed Ibrahimov u rvanju, a ovoga puta će ona biti "sjajnija".

Bilo je to srebro koje je doneo Dejan Georgievski, koji se plasirao ubedljivo u finale svoje tekvondo kategorije do 80 kilograma. On je u polufinalu savladao In Kio Dona iz Južne Koreje, ali je u finalu od njega ipak bolji bio takmičar Ruskog olimpijskog komiteta, Vladislav Larin.

U polufinalu, prva runda je inače protekla u taktičkom nadmudrivanju u kojem je korejski tekvondista imao minimalnu prednost (0:1), da bi već u narednoj rundi bio viđen preokret za vođstvo 5:1 za makedonskog takmičara.

Korejac je smanjio, ali je Geogrievski uzvratio i otišao na velikih 9:4 u poslednjoj rundi. Iako je tekvodno poznat kao sport u kojem je preokret moguć bukvalno u poslednjem trenutku, to se ovoga puta nije desilo i Makedonac je otišao dalje.

Govoreći o finalnoj borbi, ona je počela u potpunosti na "vodenici" Rusa, koji je diktirao tempo, ali je takmičar iz Severne Makedonije brzo prišao na dva poena zaostatka i učinio borbu dramatičnom u poslednjoj rundi. Larin se ipak odbranio, slavio sa 15:9 i zasluženo mu je pripalo zlato, dok je Makedoncu otišlo srebro.

Video: Njena druga, naša treća: Milica carica, vratila u finale posle 9 godina!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    27. jul 2021 | 13:59

    Bravo za SEVERNU Makedoniju...

  • Skåne

    27. jul 2021 | 13:50

    Никогаш "СЕВЕРНА " САМО МАКЕДОНИЈА ❤💛❤💛❤💛❤🇲🇰

  • Х

    27. jul 2021 | 15:38

    Није Северна,Само Македонија!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA