≫ 

ZLATOOOOO!!! Srbija slavi caricu Milicu! Mandićeva je ponovo olimpijski šampion!

Naša takmičarka bolja od Korejke Dabin Li rezultatom 10:7

Bravo Milice, bravo carice!!! Srpska reperezentativka u tekvondou Milica Mandić osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, prvu za našu zemlju u Tokiju!

Mandićeva je u finalu savladala Korejku Dabin Li rezultatom 10:7 i tako ponovila uspeh iz 2012. godine kada je takođe uzela najsjajnije odlučje. Samo što se povoga puta okitila u kategoriji 67 + kilograma.

Milica je tokom dana najpre u četvrtfinalu savladala Poljakinju Aleksandru Kovaljčuk sa 11:4, dok je sa 7:5 bila bolja od Francuskinje Altee Laurin koja je u međuvremenu osvojila bronzu.

Naša takmičarka je već na startu povela sa 5:0! Najpre je to bio udarac nogom u glavu za tri poena, zatim i nogom u oklop za dva poena. Korejka je na početku druge deonice uzela jedan poen, a tom prilikom nije pomogao ni čelendž koji je tražio Miličin trener Dragan Jović.

Nedugo zatim čelendž je tražio i trener Korejke, nezadovoljan što je Milica u direknrtom duelu sa Li dobila jedan poen. Tom prilikom je i rivalka uzela dva, a na semaforu je stajalo 6:3 za Milicu.

Korejka je na ulasku u poslednji minut uzela joj jedan poen udarcem rukom, a zatim je i izjednačila na 6:6 pre nego što je i Milica stigla do poena rukom (7:6). Potom i još tri u finišu za konačnih 10:7.

Inače, ovo je bio poslednji nastup Milice Mandić koja je već ranije najavila da joj je ovo kraj karijere. Što se tiče zarade, Milica će zaraditi 70.000 evra za najsjajnije odličje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko-Banjica

    27. jul 2021 | 14:52

    Bravo Milice tako se bori za svoju zemlju vidisli Jokicu.🥇🥇🥇🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏆🏆🏆

  • Браво

    27. jul 2021 | 14:48

    Бравооооо Мицооооооо Јокићу види како се бори за Србију

  • Darinka

    27. jul 2021 | 14:53

    Draga Milice HVALA TI OD SRCA . Bog te poživio lijepa naša mila Srpkinje..... Još jednom veliko hvala i svi mi Srbi koji živimo u RS te pozdravljamo..,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA