≫ 

Milica Mandić završila karijeru: Osvojila olimpijsko zlato, poljubila zastavu i otišla u legendu

Ovo je našoj heroini bila poslednja borba u karijeri

  • 92

Milica Mandić je ušla u istoriju srpskog sporta, pošto je osvojila svoje drugo olimpijsko zlato! Donela je Srbiji prvu medalju i ušla u istoriju kao jedina u modernoj istoriji koja je osvojila dve zlatne medalje.

Ovo je Milici bila poslednja borba u karijeri i odlazi u sportsku penziju na najlepši mogući način sa olimpijskim zlatom! Nastup u Tokiju bio je poput "poslednjeg plesa", koji je otplesala na najlepši mogući način.

Milica je planirala da se povuče još 2020. godine, ali je korona virus i odlaganje Olimpijskih igara odložilo i njenu odluku.

S tugom je najavila kraj sportske karijere, ali se raduje novim životnim izazovima.

- To je nešto što najavljujem sa tugom. Dolazi vreme da izvedem tranziciju iz sporta na neko drugo polje, imam 29 godina i mislim da je to pravo vreme. Fokus je na olimpijskoj medalji i da se sa njom oprostim. Trudiću se da se spremim maksimalno da budem vojnik u pravom smislu - najavila je Milica nedavno, a to je i ispunila, jer je u Tokiju branila boje Srbije poput vojnika na ratištu.

Milica je uporedo sa sportskom karijerom radila na sebi i na drugim poljima, pa je tako završila fakultet, a uključila se i u rad Olimpijskog komiteta Srbije, gde je postavljena za potpredsednicu, tako da bi i po završetku sportske karijere trebalo da ostane u svetu sporta.

Takođe, planira da se posveti i svom privatnom životu, pošto je u vezi sa sa takođe tekvondoistom Markom Đuričićem, sa kojim je u vezi osam godina, a pre tri godine su se verili.

- Ne volim mnogo da pričam o tome, ali nas dvoje smo već dugo zajedno, vereni smo i to bi bio neki logičan sled okolnosti i svega što se dešava. Iskreno, može se reći da jedva čekam taj drugi deo života posle sporta - rekla je nedavno Milica Mandić.

Video: Došlo je vreme za kraj Milica Mandić objavila da završava karijeru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bandzi

    27. jul 2021 | 15:41

    kraljica!!! 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸 dva puta olimpijska sampionka!!!

  • Iva

    27. jul 2021 | 15:26

    Sto sa tugom, sad u trenerske vode. Pa vi da učite decu i prenesete vase dragoceno iskustvo. Bravo!!!!

  • nibrS

    27. jul 2021 | 18:55

    Bravo kraljice... Tako se u penziju odlazi... Bog te blagoslovio ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA