≫ 

Mandić: Živela sam za ovaj momenat, medalja pripada timu

Dvostruka olimpijska šampionka ušla je u legendu srpskog sporta

  • 0
Milica Mandić Printskrin: Eurosport

Srpska reprezentativka u tekvondou Milica Mandić osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je u finalu kategorije preko 67 kilograma savladala Korejku Dabin Li 10:7.

Mandić je stigla do drugog zlata u karijeri posle Londona 2012.

- Najlepše je stajati na pobedničkom postolju i slušati himnu svoje zemlje. To uvek budi posebne emocije, tako je bilo ju Londonu, tako je i sada. Volela bih da je ceo tim mogao sa mnom na postolje, izjavila je nova-stara olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić i dodala:

- Živela sam za ovaj momenat, znam koliko sam sebe dale u poslednjih pet godina. Turbulentan period je iza mene, medalja pripada celom timu, Galetu (trener Dragan Jović, prim. aut). Mnogo sam ponosna na sve što sam postigli - rekla je Mandićeva srpskim novinarima u Tokiju.

Ona je uporedila dva finala - iz Londona 2012. i ovo iz Tokija.

- Ogromna je razlika, tad sam imala samo 20 godina, bila sam "Galetov vojnik", samo sam slušala, sad sam iskusnija, iskoristila sam to u finalu, meni je drugo, a rivalki prvo. Morala sam to da joj stavim do znanja - kaže Milica.

Na pitanje da li ima šanse da se predomisli kada je u pitanju najavljeni kraj karijere, nasmejala se i rekla:

- Polako, prvo da se odmorim kako dolikuje posle pet godina mukotrpnog rada -poručila je Mandićeva i dodala da se nada kako će samo nekoliko dana biti jedina sa dva zlata u kolekciji jer veruje da vaterpolisti mogu da joj se pridruže.

Video: ZLATICA MANDIĆ! Srbija ponovo olimpijski šampion!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA