≫ 

Veliki proboj Srbije na rang listi OI posle zlata: Pretekli smo Hrvate, "kidamo" se sa Slovencima

Naša zemlja je sada na deobi 16. mesta posle četvrtog dana

  • 26
Olimpijske Igre, Bilans medalja srpskih sportista

Ilustracija: Nikola Jovanović

Veliki uspeh za srpski sport viđen je četvrtog dana Olimpijskih igara, pošto je Milica Mandić donela našoj zemlji prvo najsjajnije odličje u Tokiju!

Ovim uspehom naša zemlja je pretekla mnoge reprezentacije na rang listi i sada sa jednim srebrom, zlatom i bronzom deli 16. mesto sa Slovenijom na rang listi osvojenih medalja.

Srbija je pretekla i mnoge naše susedne zemlje, pre svega Hrvatsku, koja je bila ispred nas posle trećeg dana, a takođe smo i ispred Mađarske, koja je poznata kao velika sila.

Kada je u pitanju region, i dalje je tzv. Kosovo najbolje plasirano zbog dve zlatne medelje, koje se računaju kao vrednije u odnosu na druga odličja i trenutno zauzima 11. mesto. Srbija i Slovenija su odmah iza na 16. mestu, ali naša zemlja ima novu šansu za napredak već u narednom danu, kada je na programu polufinale basketaša, ali i Nemanja Majdov započinje takmičenje, koji je veliki adut za medalju.

Što se tiče samog vrha, vodi se velika bitka između Japana, Amerike, Kine i Rusije. Trenutno je Japan na prvom mestu sa 10 zlata, Amerikanci i Kinezi imaju po devet, a Rusi ih prate sa sedam. Kada je u pitanju trka po ukupnom broju medalja, tu su Amerikanci u vođstvu sa 25, Kinezi imaju 21, a Japanci i Rusi po 18 i dele trće mesto.

Pogledajte i kako izgleda:

Video: ZLATICA MANDIĆ! Srbija ponovo olimpijski šampion!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • *

    27. jul 2021 | 17:01

    Šta se stalno upoređujemo sa okruženjem koje je inače po br.stanovnika duplo manje ili visestruko manje od naseg ???

  • Ana

    27. jul 2021 | 17:22

    Sve ovo u okruzenju su nasi geni i mas narod, zivela Srbija !!!

  • Nebojša Tasić

    27. jul 2021 | 17:01

    "Preteekli smo Hrvate"! Bože sa;vaj, da li se mi to svrstavamo u ultranacionalistič;ke četnike i to nam je jedini kriterijum? Sramno. bolesna nacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA