≫ 

Šteta, šteta, šteta! Andrej Barna isplivao državni rekord, ali ostao bez finala na 100 metara

Momak iz Subotice ostao bez borbe za medalju za 13 stotinki

  • 2
Andrej Barna, plivanje Printskrin: Youtube / Rtvyueco Subotica

Srpski plivač Andrej Barna nije uspeo da se plasira u finale takmičenja u plivanju na 100 metara kraul na Oimpijskim igrama u Tokiju.

Momak iz Subotice je ostvario vreme od 47,94 sekunde što je novi nacionalni rekord Srbije, i završio kao četvrti u svojoj polufinalnoj grupi, ali to opet nije bilo dovoljno da se nađe među osam najboljih i plasira u veliko finale.

Plivao je naš Andrej hrabro od starta, u poslednjih 15 metara se popeo čak i na drugo mesto, izgledalo je da će u finale. Ali, potom su ga pretekli ostali plivači, pa je ostao bez šanse da se bori za medalju.

Barna je na kraju zauzeo deveto mesto u ukupnom plasmanu, a pobedio je Kliment Kolesnjikov iz Rusije sa 47.11 sekundi, ispred Kajla Čalmersa iz Australije (47.80) i Mađara Nandora Nemeta (47.81).

Bez obzira na sve, raduje kako je 24-godišnji Andrej Barna plivao u Tokiju. On je bio deo štafete na 4×100 metara koja je takođe postavila novi nacionalni rekord, a u nastavku će se takmičiti i u kvalifikacijama na 50 metara slobodno.

Video: Nikad dužih 10 sekundi Milicinog finala, sa Saletom u studiju!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panonskaajkula

    28. jul 2021 | 06:44

    Nemate pojma, lupetate. Andrej je napravio ogroman uspeh, biti 9. Na olimpijadi je ogroman ispeh za srpsko plivanje! On je najbolje plasiran od svih plivaca.

  • Samo neka je ziv i zdrav

    28. jul 2021 | 06:20

    Bice on za 3 godine spreman za medalju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA