≫ 

Đoković prepustio samo četiri gema Fokini: Srpski teniser se plasirao u četvrtfinale u Tokiju!

Odlična igra najboljeg na svetu

  • 8
Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Najbolji teniser sveta potvrdio je klasu u osmini finala turnira u Tokiju! Alehandro Davidovič-Fokina nije predstavljao nikakvog "bauka" za Novaka Đokovića, koji je sjajnim servisima uspeo da diktira ritam i da u pravom momentu u oba seta uzme brejkove rivalu. Sada se nalazi na samo jednu pobedu od borbe za medalje i verujemo duboko da će se tamo i naći - 2:0 (6:3, 6:1).

Samo na početku meča bilo je određenih problema za Novaka, naročito na servisu. Međutim, kada su se procenti stabilizovali, Davidovič-Fokina nije imao apsolutno nikakve šanse. Držao je Đoković "čas" tenisa Špancu, baš kao što je to radio nekoliko meseci ranije na turniru u Rimu.

Prvi set krenuo je uz određene probleme po Novaka, koji su se manifestovali onda kada je igrao na "osunčanoj" strani terena. Međutim, kada je to preživeo, srpski teniser je već u narednom gemu uzeo brejk i potom ga očuvao do samog kraja. Možda je mogao i ranije da završi ovaj period igre, ali se Španac nekako "koprcao".

Za razliku od prvog seta, kada je Novak igrao nešto "sporije" na početku, u drugom je nagazio protivnika od samog starta. Mogao je do brejka već u prvom gemu, ali kada to nije uradio tada, učinio je dva gema kasnije. Još jednom je posle velike borbe Đoković uzeo servis Španci u petom gemu, a potom je samo priveo posao kraju, kako on to zna i ume.

Kao što smo pomenuli, za mesto u polufinalu, Novak će se boriti protiv Keija Nišikorija, koji je u svom duelu osmine finala savladao Ilju Ivašku u dva seta. Srpski teniser je veliki favorit za pobedu protiv "domaćina".

TOK MEČA

2. SET

6:1 - BREJK! Još jedan brejk za Novaka i kraj meča. Španac nije imao nikakve šanse, Srbin koristi drugu meč loptu.

5:1 - Novak je osvojio i naredni gem bez apsolutno ikakvih poteškoća. Fokina će sada servirati za opstanak u meču.

4:1 - JOŠ MALO PA GOTOVO! Velika prednost za Novaka, uzeo je sada još jedan brejk Davidovič-Fokini i sada je samo pitanje trenutka kada će meč biti završen.

3:1 - Malo više muke za Novaka u ovom gemu. Shvatio je Davidovič-Fokina da sada mora da igra na sve ili ništa i to mu se umalo vratilo. Išlo se do izjednačenja, a potom je Novak iskoristio prvu gem loptu koja mu se ukazala.

2:1 - IDEMO! Evo brejka za Novaka Đokovića! Sada samo čudo može da sačuva Alehandra Davidoviča-Fokinu. Srpski teniser oduzeo je servis Špancu bez ijednog izgubljenog poena, a poslednji je bio velika greška rivala na mreži.

1:1 - Novaku je proradio servis što je jako važno. Ređao je fantastične servise, Alehandro Davidovič-Fokina mogao je samo da gleda i dobio je ovaj gem "nulom". Umalo je sve poene osvojio as servisima, pošto je samo u poslednjem viđena razmena.

0:1 - Novak je u ovom gemu poveo sa 0:30, Fokina "obrnuo" na 40:30 i potom se ušlo u novu dramu, pošto je Đoković izjednačio. Da se primetiti da Fokini više odgovaraju duže razmene, što je pomalo čudno. To mu je na kraju i donelo uvodno vođstvo u ovom setu.

1. SET

6:3 - TO JE TO! Radio je Novakov servis u ovom gemu svoj posao. Poveo je srpski teniser sa 40:0, Španac se doduše vratio i osvojio naredna dva poena, ali to nije mnogo uzdrmalo Đokovića koji je iskoristio treću set loptu.

5:3 - Vrlo siguran je sada bio Alehandro Davidovič-Fokina. Samo jedan poen uspeo je Novak da osvoji na njegov servis, ali sada ide onaj lakši deo posla kada će naš teniser moći da stavi tačku.

5:2 - Novak Đoković krupno korača ka osvajanju prvog seta. Nije bilo to tako lako u ovom gemu, naprotiv, prišao je Davidovič-Fokina na 30:30, ali je onda srpski teniser upotrebio svoje najjače oružje - servis. Servira za opstanak u prvom setu Davidovič-Fokina.

4:2 - Davidovič-Fokina je sada dopustio nešto što inače ne bi smeo. Vodio je 40:0, imao tri gem lopte, a onda je napravio nekoliko grešaka, na šta se nadovezao i Novak Đoković koji ipak nije iskoristio svoju prvu brejk priliku u ovom gemu. Na kraju se Španac ipak sačuvao i smanjio na 4:2.

4:1 - Potvrdio je Novak brejk bez bilo kakvih problema, as servisom okončao je gem u kojem je Alehandro Davidovič-Fokina uspeo da osvoji samo jedan poen.

3:1 - MA TAKO JE! Mirisalo je na brejk za Novaka u ovom gemu, pošto je srpski teniser imao 0:30. Uspeo je Davidovič-Fokina ponovo da se trgne i da dođe do tri vezana poena, a potom se ušlo u niz izjednačenja. Prvu brejk loptu Đoković nije iskoristio kada je izašao na mrežu, drugi put je priča bila slična. A treći put je sreća pogledala našeg najboljeg tenisera i uzeo je "meru" Špancu.

2:1 - Novak je imao ogromnih problema u ovom gemu. Španac je delovao znatno energičnije od najboljeg na svetu, a uz to je Đoković napravio nekoliko neiznuđenih grešaka. Povrh svega, servis ga nije dobro služio na startu, zbog čega je Davidovič-Fokina dobio dve prilike za brejk. Uspeo je srpski teniser da se "sačuva", vezao je nekoliko dobrih servisa i ponovo poveo.

1:1 - Imao je Đoković šansu da "zapreti" španskom teniseru, došao je do 30:30, a onda je napravio dve neiznuđene greške. Novak se trenutno nalazi na "osunčanoj" strani terena, a temperatura u Tokiju danas je veoma visoka.

1:0 - Jedan rutinski gem za Novaka Đokovića na početku meča. Odlučio se srpski teniser da servira prvi i nije prepustio Davidoviču-Fokini nijedan poen. Odmah "baca" pritisak na drugu stranu.

PRE MEČA

Meč između srpskog i španskog tenisera planiran je kao treći na Centralnom terenu Arijake teniskog kompleksa, gde danas vlada nesnosna vrućina zbog koje smo videli dva velika skandala. Prvo je Danil Medvedev poludeo na glavnog sudiju zbog "pakla" i pitao ga " ko će odgovarati, ako slučajno umre tokom meča", dok je nešto kasnije Paula Badosa doživela toplotni udar i morala je da preda meč Marketi Vondurosovoj, a naposletku je izneta sa terena.

Nadamo se da tako strašne scene nećemo gledati na meču Đoković - Davidovič-Fokina, ali je jasno da dvojicu tenisera ne očekuju nimalo lagani uslovi. Trenutna temperatura u Tokiju iznosi oko 32 stepena, a vlažnost vazduha je blizu 75%, što je zaista ekstremno i teško za disanje čak i pri normalnim aktivnostima.

Pored duela koji je već pomenut u Rimu ove godine, dvojica tenisera se nikada ranije nisu sastala. Španac je u prve dve runde savladao Pedra Souzu i Džona Milmana, a pre dolaska u glavni grad Japana nije bio u nekoj vrhunskoj formi, što će reći da je Đoković ogroman favorit.

Video: Basket 3x3 objašnjen do detalja: Ko zove izmene, ko menja taktiku i zašto kidamo!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nestor

    28. jul 2021 | 10:58

    Ne brini Nole ako ne uzmeš medalju ima ovde dosta stručnjaka za basket, vaterpolo, fudbal itd koji će te odmah ispljuvati

  • Gogi

    28. jul 2021 | 10:53

    Španac pretio praznom puškom 🤣🤣🤣

  • cox

    28. jul 2021 | 10:52

    Nole 👑 🥇

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA