≫ 

Hoće Amerikanci da pogreše jednom, ali ne 100 puta: Iran isprašen sa 54 poena razlike

Ekipa Grega Popoviča demonstrirala silu - 120:66

  • 4
SAD - Iran, košarka Foto: Tanjug / AP

Poraz Amerikanaca od Francuske na otvaranju Olimpijskih igara u Tokiju odjeknuo je u čitavom svetu s obzirom na to da se radi o prvom neuspehu na ovom takmičenju još od 2004. godine.

Bilo je za očekivati da će uslediti odgovor, a naspram sebe su u drugom kolu imali Iran i slutilo je na katastrofu po ovaj tim. Tako je i bilo, 120:66 za ekipu Grega Popoviča uz tempiranje forme za nastavak takmičenja.

Demijan Lilard je bacao trojke i pogodio ih čak sedam ušavši tako u uži krug američkih košarkaša koji su u istoriji postizali sedam ili više trojki na utakmici olimpijskih igara.

To su prethodno uspevali Kevin Durent, Karmelo Entoni i Klej Tompson, a Entoni drži rekord sa 10 trojki na jednoj utakmici.

Nije bilo nikakvih problema za Amere koje je predvodio raspoloženi Lilard sa 21 poenom, dakle, pogađao je samo trojke, dok je Buker ubacio 16, a Tejtum 14 koševa. U redovima Irana istakao Hamad Hadadi sa 15 poena.

Amerikanci u sledećem kolu igraju sa Češkom 31. jula.

Video: Nikad dužih 10 sekundi Milicinog finala, sa Saletom u studiju!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA