≫ 

Izbacio Kecmanovića, pa pomogao Đokoviću: Ugo Amber "sklonio" Cicipasa sa Olimpijskih igara!

Jedan od najvećih podviga francuskog tenisera u karijeri

  • 10
Ugo Amber Foto: Tanjug / AP

Gledali smo juče kako Ugo Amber pravi preokret protiv Miomira Kecmanovića, ali nismo mogli ni da zamislimo da istu stvar može da ponovi danas protiv jednog od najboljih tenisera "novog talasa". Ipak, Francuz je stegao zube, te je i pored izgubljenog prvog seta došao do velike pobede i plasmana u četvrtfinale, a na taj način ujedno pomogao Novaku Đokoviću - 2:1 (2:6, 7:6 /tb. 7:4/, 6:2)!

Odlični servisi pomogli su Amberu da savlada grčkog tenisera, koji se nije dao do poslednjeg trenutka. Iako je u trećem setu zaostajao dva brejka, pokušao je da na servise Francuza spasi šta se spasiti može. Ali videlo se da je Ugo danas ipak za klasu bolji.

Prvi set pripao je Stefanosu Cicipasu i ništa nije nagoveštavalo da bi moglo da se desi veliko iznenađenje. Napravio je grčki teniser dva brejka sredinom ovog dela igre i prepustio je Francuzu samo dva gema. Nije mogao Ugo da dođe do svoje prepoznatljive igre i dosta više je grešio u odnosu na jučerašnji meč sa Kecmanovićem.

U drugom kao da smo gledali deža-vi onoga što smo videli juče. Igrao se taj-brejk, ponovo je Ugo odigrao smirenije u završnici odlučujućeg gema i uveo nas u treći, odlučujući set. Logično, bio je značajno motivisaniji od sada već poljuljanog Cicipasa. Koliko su dobro igrali i jedan i drugi u drugom setu govori podatak da nismo videli nijednu brejk loptu.

U trećem se nije ni raspravljalo o pitanju pobednika. Uzeo je Amber brejk već u trećem gemu, uspeo uz dosta muke da ga potvrdi u narednom, a onda je još jednom oduzeo servis Stefanosu Cicipasu. Ovaj je dao sve od sebe da još jednom dođe bar do šanse za brejk, uspeo je to i da učini u osmom gemu, kada smo videli čak sedam izjednačenja. No, Francuz je preživeo i otišao među najboljih osam.

Video: Basket 3x3 objašnjen do detalja: Ko zove izmene, ko menja taktiku i zašto kidamo!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fff

    28. jul 2021 | 09:02

    Cicipase, momak, ne moze se praviti uspeh u sportu baziran na mrznji i animozitetu. Ovo je drugi put da pricas previse nebuloza i drugi put ti se obija o glavu.

  • Deki

    28. jul 2021 | 09:10

    Jel to ONAJ sto je pretio juce Noletu😂😂😂

  • Bonaparta

    28. jul 2021 | 08:52

    Jel to beše onaj Cicipas što juče reče da će da pobedi Đokovića. Cicipas moja topla preporuka uzmeš tenisku lopticu i trećinu žica iz svog reketa potopiš u vrelu vodu, pokriješ tacnom da malo fermentiše i onda piješ našte srce svako jutro uz lagane srkove. Ne na iskap ili na brzinu. Nema efekat. Čaj od loptica i reket žica samo malim srkovima daje lekovit efekat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA