Novak saznao potencijalnog rivala u četvrtfinalu OI: Ukoliko prođe Španca, ide na domaćina turnira

Najteži rival na papiru je bio Rubljov, ali je Kei Nišikori i njega izbacio na putu do četvrtfinala

  • 2
putovanje busom Albanija Tanjug

Srpski teniser Novak Đoković saznao je ime potencijalnog rivala u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Tokiju, pošto je Kei Nišikori veoma lako u dva seta savladao Iliju Ivaška iz Belorusije, rezultat po setovima je bio 7:6 (9:7 u taj-brejku), 6:0.

Naravno, Đoković će prvo morati da savlada 34. igrača sveta Alehandra Davidoviča - Fokinu.

Kei Nišikori je domaćin na ovim Olimpijskim igrama, stoga nije ni čudo zašto se nalazi u dobroj formi, te je do četvrtfinala izgubio tek jedan set.

Imao je Ivaško svoje šanse u prvom setu, uspeo je čak tri puta da oduzme set Nišikoriju, ali je svaki put odmah u sledećem gubio svoj, pa nije mogao da napravi osetnu razliku u odnosu na Japanca.

Beloruski teniser je čak imao i dve set lopte u taj-brejku, međutim, ni to mu nije bilo dovoljno da dođe do seta. Drugi set je doneo znatno manji otpor Belorusa, pošto je Nišikori rutinski sa 6:0 prošao u naredno kolo.

Novak Đoković ima pozitivan skor u dosadašnjim duelima sa Japancem, pošto su odigrali 18 mečeva, a Novak je slavio čak 16 puta, od toga 14 za redom.

Podsetimo, potencijalni meč između Đokovića i Nišikorija je na programu u petak, 30. jula.

Video: Nikad dužih 10 sekundi Milicinog finala, sa Saletom u studiju!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    28. jul 2021 | 09:29

    Đoković ide na zlato,igra u nenormalnim uslovima, a otežali mu tražeći da igra mix dubl koji on nije hteo odbiti...uslovi na visokoj temparaturi i vlazi koju Novak teško podnosi i zato mu dubl ostavlja manje vremena na oporavak, a veći umor na nenormalnim uslovima...

  • Aleksa

    28. jul 2021 | 11:04

    Ajmo Noleeeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA