≫ 

Novak se naoštrio da uzme dva zlata za Srbiju: Đoković i Stojanović u četvrtfinalu miksa

Sjajna igra srpskog dua u Tokiju, drugo četvrtfinale za Novaka u samo dva sata

  • 27
Novak Đoković

Printskrin: Eurosport

Najbolji teniser sveta igraće četvrtfinale i u miks-dublu! Novak Đoković je zajedno sa Ninom Stojanović uspeo da preskoči prvu prepreku u Tokiju, pošto je relativno lako i bez mnogo muke savladao Luisu Stefani i Marsela Mela iz Brazila. To znači da ih jedna pobeda deli od mesta u borbi za medalje - 2:0 (6:3, 6:4).

Najveći adut srpskog para bio je Novakov servis, na koji brazilski par nije imao nikakav odgovor. Gotovo da nisu mogli da uzmu ni poen kada je na servisu bio Đoković. A koliko je to značilo našem paru govori proslava posle svakog osvojenog gema. Dobra stvar je što je ovaj meč potrajao samo nešto više od sat vremena.

U prvom setu se igralo gem za gem sve do sredine seta, kada je na servis stala Luisa Stefani. Ona nije mogla da se izbori sa riternima Novaka Đokovića, ali i sjajne Nine Stojanović, koja je igrala fantastično večeras. Delovala je jako sveže i motivisano i pomogla je našem najboljem teniseru u velikoj meri. Prvi set rešen je rezultatom 6:3.

U drugom setu gledali smo jako, jako sličnu priču. Ponovo se igralo gem za gem sve dok na servis liniju po drugi put nije stala Luisa Stefani. Ona je "prodala" servis brazilskog para, ponovo nije mogla da se odbrani od Novakovog sjajnog riterna i potom je sve krenulo na vodenicu Srbije. Doduše, u narednom gemu na servis Nine Stojanović jeste bilo "klimavo", ali su Stojanović i Đoković zadržali smirenost i odneli pobedu.

U četvrtfinalu ih čeka duel sa protiv Laure Zigemund i Kevina Kravica, koji su napravili veliko iznenađenje eliminisavši treće nosioce Betani Matek-Sands i Raživa Rava. U ovom momentu, tamo se igra super-tajbrejk.

TOK MEČA

 

2. SET

 

6:4 - Gotovo je! Pobeda za naš duo, baš kako se priželjkivalo!

5:4 - Šteta, imao je naš par šansu da još u ovom gemu završi sav posao, došao je do đusa, ali ne i do meč lopte. Nema veze, u narednom gemu servira Novak, a kad je on na tom mestu, problema nije bilo.

5:3 - Još gem do pobede! Preživeo je naš par manju dramu, išlo se do đusa, ali su nakon toga usledila dva vezana poena!

4:3 - MA BRAVO! Fantastično igraju Nina i Novak i uzimaju brejk! Sada su jako, jako blizu pobede i plasmana u četvrtfinale!

3:3 - Novak Đoković na servisu i logično - nema ni poena za Mela i Stefani. Nastavlja se zaista uzbudljiv treći set. Pitanje je ko će prvi da poklekne.

2:3 - I dalje nema brejka, mada nije se to moglo ni očekivati na servis Marsela Mela. Odigrao je brazilski par odlično taktički.

2:2 - "BRAVO BRE!" Prolomilo se na Arijake teniskom kompleksu. Novak je "pustio" sve emocije nakon smeča koji je doneo našem paru izjednačenje u ovom setu.

1:2 - Šteta, šteta... Mogli su Novak i Nina da uzmu brejk i steknu veliku prednost u osmini finala Tokija. Imali su brejk loptu, riternirao je Novak na Luisin servis, ali ga je poslao u aut. Do kraja gema, deblji živci bili su na strani Brazilca i Brazilke.

1:1 - Nije bilo problema ni na servis Nine Stojanović, sada bi valjalo "pritisnuti" kada na liniji stoji Luisa Stefani.

0:1 - Na servisu je sada bio Marselo Melo i teško je bilo očekivati novi brejk već na startu drugog seta. Gotovo da su rutinirali to Brazilci, koji će diktirati tempo u ovom drugom setu, pošto serviraju kao prvi.

1. SET

 

6:3 - GEM, SET! Novak je bio na servisu, a kao što smo rekli, kada je on tamo, problema teško da će biti. Fenomenalno igra Đoković, a Luisa Stefani ne može da vrati nijedan njegov udarac.

5:3 - Kao da su svesno Novak i Nina prepustili gem Brazilcima, ni poen nisu uzeli i sada idu na osvajanje prvog seta.

5:2 - Odbranila je Nina Stojanović svoj servis, nije bilo većih problema, pošto se brazilski duo nalazi u nokdaunu. Još gem do osvajanja prvog seta.

4:2 - BRAVO BRE! Marselo Melo je rizikovao na servisu, napravio je duplu grešku i prepustio je brejk našem paru. Prethodno je Nina Stojanović vratila težak servis Brazilca u teren, a ovaj je smeč poslao u aut.

3:2 - Da ne baskuziramo, ali zaista deluje da naš par neće imati problema kada je Novak na servisu. Jakim udarcima već na startu izbacuje brazilski par iz takta, a njima je potom jako teško da se vrate u poen.

2:2 - Šteta, bila je ovo možda šansa da se uradi nešto više... Prišli su naši na 40:30, ali je Novak u ključnom momentu pogodio u vrh mreže iz riterna. I dalje nema brejka u prvom setu.

2:1 - Sada je Nina preuzela inicijativu na svoj servis i sa osnovne linije je pogodila par izvanrednih udaraca, čime je faktički obezbedila osvajanje gema. Bez brejka na prvoj maloj pauzi u prvom setu. Jedan poen su uzeli protivnici u prethodnom gemu.

1:1 - I Marselo Melo je sjajno servirao, Nina se baš mučila da uopšte primi taj udarac na riternu, pa tako vrlo brzo imamo poravnanje u ovom setu.

1:0 - Kakav start za naš miks-dubl! Đoković je bio na servisu i Luisa Stefani i Marselo Melo nisu mogli da dođu ni do jednog poena. Nadamo se da će sve ići glatko i u nastavku susreta.

PRE MEČA

 

Nikada ranije nismo Novaka i Ninu gledali zajedno u paru, što će biti jedna vrsta izazova, međutim dobra stvar je što isto tako ni Marselo Melo i Luisa Stefani nisu igrali u paru. Uigranost će biti ključna za pobedu danas.

Pitanje je koliko će Đoković moći da izdrži i biće važno okončati ovaj duel tim-pre, pošto srpskog tenisera sutra čeka veoma važan meč u singlu protiv Keija Nišikorija. Biće važno sačuvati svaki atom, jer pobeda znači borbu za medalje.

Ukoliko pobede brazilski par, igraće sa boljim iz duela Betani Matek-Sands / Raživ Ram - Laura Zigemund / Kevin Kravic.

Video: Nole zbog Milice urlao više nego zbog Vimbldona: Kralj tenisa slavi pobedu carice tekvonda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branka

    28. jul 2021 | 12:37

    Bravo Nole kralju, i u dublu igras,svaka ti cast sto nas uvek usrecis :)

  • Sofija

    28. jul 2021 | 13:49

    Ovako treba mnogi nasi sportisti da uce od Novaka kako se raduje i bori za drzavu i pobedu, ponosu nas sreca je sto te imamo...

  • Darerere

    28. jul 2021 | 13:59

    Prebogate zemlje prave akademije cuda ludila a ti se pojavis i brate deres ih redom.Dva meca u istom danu dobijes i to po kakvom vremenu???Dok neki fudbaleri ne mogu ni poluvreme da odigraju kako treba.Nole Vanzemaljcu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA