≫ 

Iako su osvojili bronzu, a ne zlato, basketaši Srbije zaradili su rekordan novac u svojoj karijeri

Svakome od njih pripašće po 50.000 evra od države na ime nagrade za osvojeno odličje

  • 74
Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020, basketaši Srbije

Foto: Tanjug/AP

Iako smo se potajno nadali da bi basketaši danas mogli da nas obraduju zlatnom medaljom, oni su na kraju osvojili bronzano odličje, kojim su popravili naš bilans medalja na ukupno četiri, pošto sada imamo jedno najsjanije uz jedno srebro i jednu bronzu.

Srpski tim koji su činili Dušan Domović-Bulut, Aleksandar Ratkov, Dejan Majstorović i Mihailo Vasić osvojio je po 50.000 evra za svakog člana što je nagrada koja inače pripada svakome ko osvoji bronzano odličje na ovim Olimpijskim igrama.

Podsetimo, oni su u polufinalu doživeli šokantan poraz od Ruskog olimpijskog komiteta, koji smo savladali tokom jučerašnjeg dana u grupi rezultatom 21:10. Oni su uzvratili istom merom i istim rezultatom, da bi potom srpske momke u borbi za bronzu sačekala Belgija, koju su dobili prilično lako.

Nagrade na turnirima na kojima naši basketaši učestvuju uglavnom iznose oko 50.000 evra i to za čitavu ekipu, što kada se podeli na nekoliko delova iznosi oko 10.000 evra po članu. To će automatski reći da je nagrada koju su osvojili za medalju na ovim Olimpijskim igrama možda i najveća u karijeri.

Za osvajanje bronaznog odličja po propisima Vlade Srbije svakom od basketaša pripašće i nacionalna penzija u visini dva puta prosečne mesečne zarade. To će reći da će Domović-Bulut, Ratkov, Majstorović i Vasić počevši od 40. godine života svakog meseca primati po oko 130.000 dinara.

Sve u svemu, uz veliki uspeh koji i radost koju su nam doneli ušavši u legendu, naši basketaši su dobili i zaslužene nagrade koje će im omogućiti lagodniji život u budućnosti.

Video: Basket 3x3 objašnjen do detalja: Ko zove izmene, ko menja taktiku i zašto kidamo!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • РВ

    28. jul 2021 | 16:03

    Немам ништа против, дајте им колико хоћете и за награду и за националну пензију. Ја би овом прилкком само замолио да дате бар за хлеба појединим преживелим херојима са Кошара и не само Кошара већ свима оним који су Србију бранили а данас су и буквално гладни.

  • Davor

    28. jul 2021 | 14:51

    sram da vas bude moj otac radio ceo zivot na gradjevini 35god radnog staza operiso tumor i dobio penziju 15000din

  • I

    28. jul 2021 | 14:51

    I deci na matemattickim, fizickim, racunarskim olimpijadama po 50000 e

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA