Ministar Udovičić i predsednik Srbije čestitali basketašima osvojenu bronzu na Olimpijskim igrama

Basketaši će od države na ime nagrade za bronzu uzeti po 50.000 evra

  • 1
Vanja Udovičić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Basketaši Srbije osvojili su danas četvrto odličje za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Bila je to bronza, koja je došla nakon poraza od Ruskog olimpijskog komiteta u polufinalu, a potom i pobede protiv Belgije u borbi za bronzanu medalju u velikom stilu.

Čestitke na uspehu našim momcima stižu sa svih strana, a između ostalog se oglasio i Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić koji je poručio da je presrećan zbog uspeha.

- Četvrta medalja za Srbiju – olimpijska bronza za naše basketaše 3x3! Bravo, majstori, još jednom ste dokazali da ste sa razlogom godinama u samom svetskom vrhu i da je medalja za Srbiju cilj koji nema alternativu uz vas! Čestitke i vašem stručnom štabu i Košarkaškom savezu Srbije - nalazi se u čestitki ministra Udovičića.

Čestitke su stigle i od predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, koji je putem svog Tviter naloga rekao da zlatne medalje tek čekaju naše basketaše.

- Sve čestitke našim basketašima na osvojenoj bronzi i još jednoj medalji za Srbiju! Zlatna odličja vas tek čekaju! Bravo, momci! - napisao je Vučić na Tviteru.

Podsetimo, basketaši će od države kao nagradu za osvojeno bronzano odličje zaraditi po 50.000 evra od države, a uz to će od 40. godine života na ime nacionalne penzije primati po 130.000 dinara mesečno.

Video: Basket 3x3 objašnjen do detalja: Ko zove izmene, ko menja taktiku i zašto kidamo!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA