Vasić i Mačković: "U najgorem momentu nas je stiglo sve što nas je pratilo, korona, izolacija..."

Srpski velsači istakli da je ostala velika žal za propuštenom šansom

  • 3
Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020, veslanje

Foto: Tanjug/AP

Srpski veslači Miloš Vasić i Martin Mačković osvojili su danas peto mesto u dvojcu bez kormilara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Vasić i Mačković ostvarili su vreme 6:22, 34. Zlato je pripalo Hrvatima braći Sinković - 6:15.29.

Međutim, ne bi trebalo da budu nezadovoljni. Svi članovi naše veslačke reprezentacije su imali težak start Olimpijskih igara. Pri dolasku u Tokio Vasić je testiran pozitivno na prisustvo virusa COVID-19, zbog čega je kompletna ekipa bila u karantinu dve nedelje bez ijednog treninga u krucijalnim momentima pred sam početak Igara. Uz naš dvojac, za treninge je bila uskraćena i Jovana Arsić, naša predstavnica u skifu.

Jedno je sigurno, naši veslači mogu da se vrate kući uzdignute glave.

- Ovo nije bila najbolja trka. U najgorem momentu se osetilo sve što nas je pratilo. Izolacija, karantin… Veliki je uspeh ući u finale nakon svega. Između kvalifikacija i polufinala imali smo dužu pauzu, dok to nije bio slučaj između polufinalne i finalne trke. Falilo nam je svežine. Treba biti realan, ostaje velika žal za medaljom, jer smo pokazali da imamo kvalitet.

Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020, veslanje, Miloš Vasić, Martin Mačković

Foto: Tanjug/AP

-Sport je nekada surov, moramo da se izdignemo iznad situacije i nastavimo dalje. Zahvalio bih se predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije Božidaru Maljkoviću, ministru Vanji Udovičiću i generalnom sekretaru OKS Đorđu Višackom na pomoći koja nam je pružena prilikom priprema za Igre.

- Kada smo u decembru počeli da radimo sa trenerom Stojićem, podigli smo kvalitet nastupa kao i ambicije. Pariz je blizu, za tri godine, i to je naš sledeći cilj – rekao je Miloš Vasić nakon završene finalne trke.

Martin Mačković je istakao da je naš dvojac predano radio pred Igre i da je rasplet situacije pri dolasku u Tokio sigurno uticao na rezultat.

- Svakog dana smo radili predano, budili se sa istim ciljem na pameti, davali smo sve od sebe. Prošli smo kroz težak period na samom početku Igara, sve je to uticalo na nas. Ne smemo biti nezadovoljni 5. mestom, ali ostaje žal nakon svega – emotivan je bio Mačković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    29. jul 2021 | 09:55

    Nisam ni očekivalo veliki uspeh od njih i ovo je puno

  • Jelena

    29. jul 2021 | 09:36

    Što su išli onda kad nisu sposobni ili da kažu nismo sposobni za finale i odustanu

  • pera

    29. jul 2021 | 08:30

    Sad se vide rezultati toga što je oteran Divac iz OKS. Nije Divac toliko bio uspešan koliko tim koji je radio u OKS a on postavio. Po njegovoj smeni sve su ih oterali. Ljude sa iskustvom i rezultatima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA