≫ 

Španija se revanširala Srbiji za poraz na Evrobasketu, Marinine lavice poklekle u poslednjoj deonici

Imala je Srbija sve u svojim rukama, ali...

  • 15
Srbija, Spanija, zenska kosarka, Olimpijske igre TOkio Foto: Tanjug/ap

Košarkašice Srbije doživele su poraz u drugom kolu grupne faze na Olimpijskim igrama u Tokiju od svog najvećeg rivala, reprezentacije Španije, rezultatom 85:70, ali bez obzira na to što su poražene, Srpkinje imaju dobru priliku da se nađu u četvrtfinalu.

Srpkinje će pokušati da plasman u četvrtfinale obezbede protiv Južne Koreje, a čak i ukoliko Kanada porazi Španiju, Srbija će skoro sigurno proći kao najbolja treće plasirana ekipa.

Španija se na ovaj način revanširala za nedavni poraz u četvrtinalu Evrobasketa koje je održano upravo u toj zemlji, kada su Srpkinje bile bolje posle produžetka.

Imala je Srbije šanse da savlada Španiju i na ovom meču, ali je slaba igra u poslednjoj četvrtini donela prevagu.

Srbija - Španija 70:85 (20:19, 24:22,14:18, 12:26)

Srbija: Vasić 11, Čađo -, Jovanović 4, Bruks 16, Butulija 0, Crvendakić 4, Anderson 13, Stanković 6, Dabović 5, Škorić 0, Dugalić -, Krajišnik 11.

Španija: Uvina 10, Domingez 7, Torens 25, Palau 0, Rodrigez, Kazorla 17, Abalde -, Karera-Kintana 4, Kasas - , Konde 0, Gil 2, Ndur 20.

Srbija, Španija, Olimpijske igre Tokio Foto: Tanjug/AP

Obe selekcije su započele utakmicu jako nesigurno, previše izgubljenih loptu, promašenih šuteva za tri poena, ali i mnoštvo prokockanih "zicer" situacija dovelo je do malog broja poena u prvih pet minuta.

Nakon toga, reprezentacije su počele znatno da podižu nivo svoje igre, te su na kraju prve četvrtine košarkašice Srbije imale prednost od 20:19.

Druga četvrtina je takođe donela znatno bolju igru na oba kraja terena. Srpkinje su čak podigle i šut za tri poena, pošto su nakon uvodnih 0/3, pogodile narednih pet od 8 upućenih šuteva i poluvreme su završile sa sjajnih 50 odsto.

S druge strane, Španija je na poluvremenu imala tek 22 odsto šuta za tri poena (2/9).

Srbija, Spanija, zenska kosarka, Olimpijske igre TOkio Statistika na poluvremenu Foto: EurosportTV

Treće četvrtina je prikazala "Deža vu" prve četvrtine, ponovo su obe ekipe krenule jako uplašeno i sa dosta nepreciznosti koja se popravljala kako je vreme odmicalo.

Španija je ulazila u sve veći problem, ali kako je vreme odmicalo uspele su da se vrate u život i da povedu nakon treće četvrtine sa 59:58.

Poslednja četvrtina je bila totalno rasulo repreznetacije Srbije, uspele su da postignu samo dva poena za prvih pet minuta igre u ovoj četvrtini, dok su Špankinje bile sve ubedljivije.

Srbija, Spanija, zenska kosarka, Olimpijske igre TOkio Foto: Tanjug/ap

Najefikasnija košarkašica kod pobednika meča bila je Alba Torens sa 25 poena, dok je Ndur dodala 18 poena uz sedam skokova. Sa druge strane, najistaknutija je bila Jelena Bruks sa 16 poena, dok je Ivon dodala 13 poena.

Video: Mandićeva nije mogla da zadrži suze, Tijana je tešila: Emotivna konferencija na dočeku Olimpijaca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    29. jul 2021 | 11:44

    Судије убацују у пету брзину!

  • Miloš

    29. jul 2021 | 12:17

    Bolje sada nego u nokaut fazi. Samo polako, biće to sve dobro.

  • Johan Roso sramota

    29. jul 2021 | 12:11

    Tražiti da ovaj Johan Roso ne sudi nikada više našoj košarkaškoj reprezentaciji. Bezočno sudio u Beogradu protiv Italije, sada i ovde, dosta je bre više!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA