≫ 

Emotivna konferencija na dočeku Olimpijaca: Mandićeva nije mogla da zadrži suze, Tijana je tešila

Bravo za Tijanu, Milicu i Damira!

  • 1

Osvajači medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, strelac Damir Mikec i tekvondistikinje Milica Mandić i Tijana Bogdnaović dočekani su na aerodromu u Beogradu, a Milica još jednom nije mogla da sakrije emocije te je ponovo nekoliko puta zaplakala tokom same konferencije.

Pored njih, na konferenciji su takođe prisustvovali i njihovi treneri Dragan Jović, poznatiji kao Gale, koji je sa tekvondo reprezentacijom osvojio četiri medalje na prethodne tri OI, dok je Goranu Mikecu ovo prva medalje s njegovim bratom.

Ono što je prvo privuklo pažnju je i prvi, šaljivi, komentar Damira Mikeca da pokušava nagovori Milicu da učestvuje u Parizu na narednim Olimpijskim igrama.

- Daću sve od sebe da se kvalifikujem za Pariz, a i da nagovorim Milicu da ide s nama - rekao je Damir Mikec kroz osmeh.

Ubrzo se oglasila i ona, koja je tad prvi put zaplakala na konferenciji.

- Mislim da sam na vrhuncu karijere, nisam zamišljala da ću ovo ikad uspeti. Sa 30 godina sam uzela drugo zlato, vreme je da odahnemo, nisam spremna za novi olimpijski ciklus, tada ću imati 33-34 godine, to nije vreme za ženu u borilačkom sportu koja trenira 4h dnevno.

Ne mogu vam opisati moju sreću jer smo poslednji put zajedno u OI selu, da sam mogla sve bi ih pozvala da prime medalju sa mnom - rekla je Milica kroz suze, te joj je njena koleginica Tijana priskočila u pomoć.

- Kada je Milica osvojila prvu zlatnu medalju, za sve nas mlađe je to bilo nešto nemoguće, izvanredno, preveliko, evo ponovila je to, potvrdila je da je legenda u našem sportu i da će to i ostati. Dok je nama mlađim generacijama postavila visoke ciljeve.

- Jako mi je krivo što Mica više neće moći da bude na turnirima, ali biće na treninzima, s njom sam odrasla i prošla neki određeni put. Sve što je osvojila, sve je zaslužila i srećna sam što smo kao tim osvojili dve medalje - rekla je Tijana Bogdanović

Ponosan na svoje devojke je bio i njihov trener Dragan Jović Gale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija P.

    29. jul 2021 | 10:15

    Bravo, bravo za sve vas!! Milice, ovo je najlepši kraj jedne predivne sportske karijere. I treba je prekinuti sa zlatom na grudima. Hvala vam za svu radost koju ste nam pružili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA