≫ 

Moćni "Delfini" razmontirali Australiju i pokazali zašto su favoriti za zlato na OI

Rutinski odrađen posao vaterpolista Srbije

  • 11
Strahinja Rasovic, Vaterpolo, Srbija, Olimpijske igre Foto: EurosportTV

Vaterpolo reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala Australiju sa 14:8 u trećem kolu grupne faze na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Iznenađujuće dobra igre s jedne, ali i dosta loša s druge strane.

Svi su mnogo više očekivali od Australije koja je namučila Crnu Goru, a pritom su uspeli da savladaju i Hrvatsku. Međutim, Srbija je uspela da neutrališe skoro svaki napad "Kengura".

Ovom pobedom, vaterpolisti Srbije su uspeli da se popnu na treće mesto u grupi B, dok se Australija sada nalazi u velikom problemu, pošto su trenutno na petoj poziciji.

Srbija - Australija 14:8 (6:0, 4:1, 1:2, 3:5)

Srbija: Mandić 4, Dedović 1, Ranđelović, Lazić, Pijetlović 1, Rašović 3, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 1, Prlainović 2, S. Mitrović 1 , B. Mitrović 11 (odbrana).

Australija: Hrisantos 6 (odbrana), Kembel 1, Ford, Tomašević 1, Pauer, Edvards 1, Rouč 1, Janger 1, Ford 1, Pat, Hauden, Edvards 2.

Prva četvrtina je počela kao iz snova, Srbija je dozvolila samo jedan udarac Australiji tokom čitavog prvog dela igre, a čak je i njega odbranio Mitrović.

Semafor je posle prve deonice pokazivao rezultat od 6:0 za reprenzetaciju Srbije.

Branislav Mitrovic, Srbija, Olimpijske igre Foto: EurosportTV

Kako je stala prva četvrtina, tako je nastavljena druga, Srbija je uspela odmah da postigne novi gol i povisi na 7:0, a do kraja prvog poluvremena, Australija je uspela da postigne i jedan gol. Rezultat na kraju je bio 10:1.

Nakon poluvremena, treća četvrtina je donela i malo buđenje Australije, uspeli su da postignu dva gola u prva dva minuta, ali se Srbija veoma lako oduprela tom naletu, te je rezultat na kraju ove četvrtine glasio 11:3.

Poslednja deonica je donela i rutinski odrađen posao reprezentacije Srbije, te je utakmica mirno privedena kraju. Najefikasniji u redovima Srbije su bili Dušan Mandić koji je postigao četiri gola, te Strahinja Rašović sa pogotkom manje.

Dok je vredno pomenuti i Branislava Mitrovića koji je imao 11 odbrana.

Dusan Mandic, Srbija, Olimpijske igre Foto: EurosportTV

Video: Mandićeva nije mogla da zadrži suze, Tijana je tešila: Emotivna konferencija na dočeku Olimpijaca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA