≫ 

Novak Đoković ušao u istoriju Olimpijskih igara: Ovo nije uspelo nikome pre njega!

Pored ovog, Đoković će imati priliku i za obaranje još nekoliko rekorda do kraja godine

  • 4
Novak Đoković

Foto: Tanjug / AP

Srpski teniser Novak Đoković ušao je u istoriju ovog sporta, jer je pobedom protiv Keija Nišikorija od 2:0, postao prvi teniser koji se domogao tri polufinala na Olimpijskim igrama.

Đoković je rutinski savladao Nišikorija, po setovima 6:2, 6:0, pa je na taj način uspeo da dođe korak bliže ostvarenju sna - osvajanju "Zlatnog slema", koji se sastoji od sva četiri osvojena Grend slema, ali i osvojene zlatne medalje na Olimpijskim igrama u toku jedne godine.

Ukoliko mu to pođe za rukom, Novak će i u tom segmentu postati prvi teniser u istoriji koji je osvojio "Zlatni slem".

Takođe, meč protiv Aleksandra Zvereva u polufinalu će biti bitan zbog još jednog rekorda - ukoliko Đoković odnese pobedu, postaće teniser s najviše pobeda na Olimpijskim igrama. Trenutno deli prvo mesto sa Rodžerom Federerom, pošto obojica imaju po 13 pobeda.

Đoković uz medalju u singlu, juri medalju i u miks dublu, gde je u polufinalu sa Ninom Stojanović, a oko 12 časova igra protiv ruskog para Vesnina/Karacev.

Video: Poljupci, suze radosnice i emotivni zagrljaj Milice Mandić i njenog dečka po povratku iz Tokija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    29. jul 2021 | 18:04

    Сетиће се идиоти да су ово игре за 2020. годину и онда , пуј- пике, не важи, јбг, није иста година!

  • eNL

    29. jul 2021 | 18:08

    stani malo breee Nole sa tim rekordima...misli malo na Rodja Federera,jer,kad god ti Nole oboriš rekord,Federer dobije i to baš ono masan i jak šamar od Mirke. Al to nije sve ,u zadnje vreme toliko si postavio novih rekorda da ,jadna Mirka, mora da udara te levom...te desnom rukom, zabeleše je ruke od udaranja, bre brzo i mnogopomeraš te rekorde.a tek sada kada oboriš oba rekorda, Rodja ima da dobije i od leve i od desne Mirkine ruke i te kako debele šamare šamare i ima crvenilo nikad da mu se smakne 🤣🤣🤣

  • amerika

    29. jul 2021 | 18:33

    Ne bi uspeo da nije hrvat hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA