≫ 

Evo zašto su revanši Partizana, Vojvodine i Čukaričkog od velike važnosti za srpski fudbal

Ovo je prilika za skupljanje novih bodova

  • 30
Partizan - Dunajska Streda Foto: Nikola Tomić

Crvena zvezda je prošla svoju prvu prepreku u kvalifikacijama, a pokušaće da joj se pridruže i Partizan, Vojvodina i Čukarički, koji igraju revanš mečeve kvalifikacija za Konferens ligu.

Ovi mečevi su od velike važnosti za Srpski fudbal. Već smo pisali da su ove kvalifikacije nikad bitnije za srpski fudbal, jer imamo istorijsku šansu da se domognemo dva predstavnika u Ligi šampiona.

Naša zemlja je trenutno na 13. mestu na tabeli UEFA nacionalnog koeficijenta, sa 24.750 bodova, a Belgija nam beži svega 250 bodova, i možemo da je obiđemo već večeras u slučaju dobrih rezultata naših timova.

Svaka pobeda za nacionalni koeficijent donosi 250 bodova, a remi 125. Pošto i Partizan i Vojvodinu i Čukarički u narednom kolu čekaju mnogo teži rivali, protiv kojih će biti mnogo teže ostvariti pobede, pa bi bilo sjajno ako bi sva tri srpska tima u revanš mečevima ostvarila pobede.

To bi im osiguralo plasman dalje, dobili bi svi po 100.000 evra kao nagradu od UEFA, a dobili bi i po bod za svoj klupski koeficijent, ali bi dali i veliki doprinos nacionalnom koeficijentu.

Mečevi srpskih timova u Konferens ligi:

Sumgait - Čukarički 18.00 (prvi meč 0:0)

Vojvodina - Panevezis 20.00 (prvi meč 1:0 za Vojvodinu)

Dunajska Streda - Partizan 20.45 (prvi meč 1:0 za Partizan)

Imao je Partizan u prvom meču priliku da ubedljivije pobedi slovački DAC, ali je na kraju bilo 1:0. Večeras (20.45) crno-beli će braniti tu prednost za treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, a pokazali su da su kvalitetniji. Kvota na dvojku je 2,35, na iks 3,20, a na keca 2,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za DAC – Partizan.

Pola posla je Vojvodina završila u Litvaniji, gde je savladala Panevežis sa 1:0 kao gost, a večeras (20.00) u Novom Sadu ostaje joj da dovrši taj posao i plasira se u naredno kolo kvalifikacija za Ligu konferencija. Kvota na keca je 1,67, na iks 3,50, a na dvojku 5,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Vojvodina – Panevežis.

Čukarički je u Beogradu pokazao da je kvalitetniji od azerbejdžanskog Sumgajita, ali nije to uspeo da materijalizuje pobedom. Bilo je 0:0, pa Brđani danas (18.00) kao gosti imaju teži zadatak. Kvota na dvojku je 2,00, na iks 3,25, a na keca 3,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Sumgajit – Čukarički.

Video: Endiaje i Docić za poluvreme rešili Azerbejdžance: Čukarički lagano do 2:0 u gostima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA