"Mogu da pobedim Đokovića": Zverev samouveren uoči borbe za medalju sa najboljim teniserom sveta

Njihov okršaj u Tokiju počinje u petak u 09.30 časova

  • 9
Novak Djokovi i Aleksandar Zverev Foto: AP/Tanjug

Aleksander Zverev biće protivnik Novaka Đokovića u polufinalu teniskog turnira na Olimpijskim igrama u petak od 09.30 časova.

Nemac je u četvrtfinalu savladao u dva seta Francuza Žeremija Šardija sa 6:4, 6:1, a u Tokiju nije još uvek izgubio ni set, kao i naš Đoković.

- Drago mi je što sam u polufinalu. Sada se igra za medalje i znam da u petak imam najtežeg protivnika u tenisu. Da bih uopšte imao priliku, moram da igram svoj najbolji tenis. Ne igrate za sebe ili svoj tim, već za svoju zemlju. Medalja se računa u konačnom zbiru, ona se računa za celu našu kuću u kojoj živimo na selu - rekao je Zverev.

Svestan je Nemac težine koju nosi meč sa najboljim tenissrom sveta koji ima veliki motiv u Tokiju.

- Malo je ljudi koji mogu da dobiju Đokovića, nadam se da sam jedan od njih. Uspevao sam tome ranije. Znam da igra najbolji tenis u životu, ali nadam se da sutra mogu i ja da budem najbolji ikada - priželjkuje Zverev.

Za kraj, izneo je i jedan zanimljiv predlog.

- Voleo bih da oba poražena igrača u polufinalu dobiju medalju, ali moje mišljenje se ne računa. Moja najveća motivacija nije nekome nešto da pokvarim, već da osvojim medalju, po mogućnosti zlatnu - zaključio je Saša Zverev.

Video: Milica Dabović u studiju, Ana na ekranu: Pitaj me nešto, samo da ne komentarišem!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA