≫ 

Veliki udarac za dvostrukog svetskog šampiona na OI, oglasio se i "atletski Novak Đoković"

Amerikanac Kendriks dobio pozitivan test na covid 19

  • 0
Serbian open, Atletika

Armand Duplantis na mitingu u Beogradu Foto: Nikola Tomić

Američki atletičar Sem Kendriks, nekadašnji dvostruki svetski šampion u skoku s motkom, neće moći da se takmiči na Olimpijksim igrama u Tokiju zbog pozitivnog nalaza na korona virus.

Kendriks je bio jedan od favorita za medalju na OI, a loše vesti saznao je u četvrtak kada se zvaničnom izjavom oglasio i Olimpijski komitet SAD.

- Tužni smo što potvrđujemo da se Sem Kendriks neće takmičiti na Olimpijskim igrama u Tokiju. Stavljen je u izolaciju u hotelu u skladu sa lokalnim pravilim ai protokolom - stoji u saopštenju.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sam Kendricks (@samkendricks)

 

Uz njega, u izolaciju su otišla i tri člana australijskog atletskog tima koji su bili u neposrednom kontaktu s njim. Međutim, oni su vrlo brzo pušteni s obzirom na to da su imali negativne nalaze.

Kendriksov rival i svetski rekorder, Šveđanin Armand Duplantis, vrlo brzo se oglasio kada je čuo ovu vest.

- Nekako sam šokiran kada sam čuo šta se desilo. Sve  se nadam da će na neki način moći da se takmiči, ali ovo nije dobro za njega - rekao je Duplantis koji je početkom godine na mitingu u Beogradu postao rekorder.

Serbian open, Atletika

Foto: Nikola Tomić

Naime, Duplantis je ujedno postao i prvi atletičar kom je pošlo za rukom da u glavnom gradu Srbije preskoči granicu od šest metara ikada.

- Ovo je zaista jedan fantastičan rezultat i pre svega rekord dvorane, našeg mitinga. Ne znam sa čim tih 6.10 mogu da poredim. Videli ste i sami, Duplantis je sjajan atletičar. Recimo, atletski Novak Đoković - rekao je u februaru Veselin Jevrosimovi. predsednik Srpskog atletskog saveza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA