≫ 

Osvojila zlato na OI, naslonila se da odmori, a onda je shvatila da je srušila i svetski rekord

Kakva trka za Tatjanu Šonmaker

  • 0
Tatjana Šonmaker

Foto: Ap/Tanjug

Južnoafrička plivačica Tatjana Šonmaker osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u disciplini 200 metara prsno, a istovremeno je uspela i da obori svetski rekord!

Nije toga bila svesna odmah na kraju trke, jer se posle dodirivanja zida normalno ponašala, odnonso pokušala je da dođe do daha nakon iscrpljujuće borbe u bazenu.

Međutim, kada je u jednom trenutku podigla glavu shvatila je da je isplivala 2:18, 95 - što je svetski rekord. Za manje od sekund vremena prošla je od zbunjenosti do velike sreće, a njena rekacija polako obilazi čitav svet.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by C.A.N.A (@the_cana_official)

 

Šonmakerova je, doduše, bila prvi favorit u ovoj trci, mada joj je samopuuzdanje malo poljuljano nakon što je ranije izgubila na 100 metara leđno od Amerikanke Lidije Jakobi.

Takođe, Šonmakerova je prva južnoafrička plivačica koja je uzela zlato posle 25 godina, a vredi pomenuti da je prethodni svetski rekord  držala Norvežanka Rike Meler Pedersen sa vremenom 2:19,11.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA