≫ 

Šok! Đoković ostao bez finala OI, Zverev u nestvarnom preokretu poslao Novaka po bronzu!

Iz dubioze nije bilo izlaza...

Novak Đoković

Foto: Profimedia/AFP

Neverica... Novak Đoković neće igrati finale Olimpijskih igara! Najbolji teniser sveta je u polufinalu imao 1:0 u setovima i 4:3 u gemovima uz brejk protiv Saše Zvereva, ali je Nemac od tog momenta uspeo da preokrene i izbaci srpskog asa - 1:6, 6:3, 6:1.

Sve je bilo kao bajka do sredine drugog seta - Novak je hitao ka borbi za zlato, činilo se da ne može ništa Zverev da uradi po tom pitanju. A, onda... Sledi brejk sa nulom i od tog momenta, nemački predstavnik kreće da igra kao mašina.

Đoković je postepeno palio mašinu, ulazio u ritam i na startu dozvoljavao protivniku da se nada. Sa druge strane, Nemac je dobro tukao, stvorio brejk priliku koja je mogla možda i da mu produži nadanja u ovom susretu, ali... Nije bilo ništa od toga.

 

Nakon muke u prva tri gema, stiže brejk Đokovića. Možda je Saša više pritiskao od starta, ali Novak je bio konkretniji. Kada su svi već videli 30:30, Saša je napravio jednu grešku koju ne prave momci iz Top 10, a onda je na brejk loptu doživeo probijanje na mreži (3:1).

Potvrda je stigla, ali mašina se nije gasila. Novak je, jednostavno, želeo da što pre završi prvi set, ali i čitav susret.

Šta srpski teniser može da vrati, to apsolutno niko drugi ne može. Dva riterna na 30:30 su totalno šokirala Nemca koji nije uspeo da se postavi i da reaguje. Loptica mu je padala pod noge i oba puta je poslao lopticu u mrežu. U tom momentu, velikih 5:1.

Da li je neko očekivao takav rezultat? Pa, i nije baš ukoliko je taj neko gledao prva tri gema. Nakon toga, sve ide kao po loju. Čini se da je Novak u tom momentu ušao u glavu protivnika i da ga polako gura ka porazu.

Ipak, ponovo je Zverev otvorio dobro deonicu, krenuo u ofanzivu kakvu smo videli i na startu susreta.

Bilo je realne opasnosti da Nemac opasno zakomplikuje situaciju, ali falilo mu je nešto da uspe da oduzme servis najboljem na svetu. Nije to učinio, a onda je nastupio njegov sunovrat.

Đoković je došao do brejka u petom gemu, video slomljen reket na drugoj strani, ali nije potvrdio stečeno. Ispostaviće se, taj brejk je bio prelomni momenat u susretu.

Gubi Novak servis sa nulom i ulazi u totalnu dubiozu iz koje nije izašao do kraja meča.

Neverovatno, ali nismo videli Đokovića do kraja meča. Bukvalno, nismo videli ni trzaj koji bi ga vratio u meč. Samo je tonuo sve više i više, a na kraju je preokret izgledao totalno ubedljivo. Plač Zvereva i pad Novaka. Ovo niko nije očekivao, ni pre meča, a ni sredinom susreta.

Zverev će igrati protiv Karena Kačanova u finalu, a Noleta očekuje meč za bronzanu medalju protiv Španca Pabla Karanja Buste.

Tok meča:

 

Treći set:

1:6 - Kraj. Novak će igrati za bronzu...

1:5 - Strašno. Zverev je na samo gem od finala sada.

1:4 - Evo impulsa. Novak uzima prvi gem u setu i održava vatru nade. Skraćuje poene Đoković, vidno je umoran, ali je pred njim dug put povratka, ako misli na taj podvig.

0:4 - Mirisalo je na brejk loptu, ali je nismo videli. Zverev je u žestokoj seriji i Đoković mora da bude onaj najbolji ukoliko želi preokret. Čak i bolji od najboljeg.

0:3 - ĐOKOVIĆ PONOVO IZGUBIO SVOJ SERVIS... Ovo je već sada preozbiljno, svi alarmi su upaljeni, jer je Zverev vrlo blizu da zaključi priču i šokira Novaka.

0:2 - Kakva frka... Ali, potvrda za Zvereva. Đoković je, ruku na srce, propustio dve velike prilike da uzvrati ribrejkom. Oba puta je imao čistu poziciju da poentira, ali to nije učinio. Servis je služio protivnika, retko ko bi mu vratio i ono što mu je Đoković vraćao, ali uspeo je da izgura i da preživi.

0:1 - Nastavlja se loša igra najboljeg na svetu... Brejk za Sašu. Jednostavno, Novak je totalno van ritma i izbacio je dve loptice u aut. Jedna brejk lopta je spašena, ali druga nije. Ovo nismo zaista očekivali.

Drugi set: 

3:6 - SET ZA NEMCA... U isto vreme, Novak je spustio nivo igre, a Zverev je pojačao. Udara Saša mnogo bolje od Noleta u drugoj deonici i ima čak 11 direktnih poena više. Definitivno, idemo u odlučujuću borbu.

Novak Đoković

Printskrin: Eurosport

3:5 - Još jedan brejk za Zvereva... E, ovo već nismo očekivali. Opustio je ruku Saša, udara precizno, ali i iz sve snage. Novak je osvojio samo jedan poen u tri gema, od čega je on u dva servirao.

3:4 - Nastavlja seriju nemački predstavnik. Sada, Novak ima 0:8 u poenima i u zaostatku je od jednog gema.

3:3 - Ribrejk Zvereva... I to sa nulom. Kriza je trajala taman toliko da se Nemac lako vrati u igru. Imamo ponovo neizvesnu priču u drugom setu.

3:2 - BREEEEEEEEEJK ĐOKOVIĆ! OVO JE VEROVATNO I PRELOMNI MOMENAT!

2:2 - Puna pozornost je potrebna. Ponovo je Zverev napao i napravio probleme (30:30), ali nije uspeo da skroz upotpuni plan.

1;2 - Zverev je i dalje tu i dalje je u igri. Ima vođstvo i ima kombinacije koje Novak trenutno ne može da protumači. Duga igra sa osnovne linije i novi gem za Sašu.

1:1 - Bilo je ponovo opasno i ponovo je Đoković nešto sporije ušao u set. Zverev je imao dobru šansu da dođe do brejka, ali to nije učinio. Proradio je prvi udarac srpskog predstavnika i imamo sada prvo poravnanje.

0:1 - Otvara Zverev ovu deonicu vođstvom, ali ne izgleda toliko sigurno bez ubačenog prvog servisa.

Novak Đoković i Aleksandar Zverev

Foto: Tanjug/AP

Prvi set:

6:1 - SEEEEEET ZA ĐOKOVIĆ! Da li je neko očekivao ovakav rezultat? Pa, i nije baš ukoliko je taj neko gledao prva tri gema. Nakon toga, mašina se pali i rešava sve prilično sigurno. Čini se da je Novak ušao u glavu protivnika i da ga polako gura ka porazu.

5:1 - BREEEEEEEEJK PONOVO ZA NOVAKA! Šta srpski teniser može da vrati, to apsolutno niko drugi ne može. Dva riterna na 30:30 su totalno šokirala Nemca koji nije uspeo da se postavi i da reaguje. Loptica mu je padala pod noge i oba puta je poslao lopticu u mrežu. Servira Đoković za prvi set!

4:1 - Potvrda brejka, doduše, uz komplikacije. Nije moralo da zagusti nakon 40:15, ali jeste. Djus je rešen kroz kombinaciju 1-2, ali ponovo greška posle relija. Sve u svemu, dosta rada za Zvereva, ali isplate nema.

3:1 - BREEEEEEEJK ĐOKOVIĆA! Možda je Nemac više pritiskao od starta, ali Novak je bio konkretniji. Kada su svi već videli 30:30, Saša je napravio jednu grešku koju ne prave momci iz Top 10, a onda je na brejk loptu doživeo probijanje na mreži. Idemo ka prvom setu!

2:1 - Mogle su da se dese teške komplikacije za Noleta i u ovom gemu, jer je Zverev na 30:30 imao otvorenu poziciju da poentira, ali je lopticu lobom izbacio u aut. Nije bilo brejk lopti, ali jeste dva izjednačenja. Upozorenje na veliki oprez.

1:1 - Jedna situacija je prelomio je čitav gem. Na 15:30, sudija je dosudio ponavljanje poena za kojeg je Novak bio siguran da bi trebalo da pripadne njemu. Nakon toga, dobri servisi Saše i prvo poravnanje na meču.

1:0 - Prvi servis nije baš radio, ali kada proradi, Novak retko gubi poen. Imao je brejk loptu protiv sebe na samo startu, ali je sve to uredno sanirano.

Pre meča:

 

Đoković bi pobedom obezbedio jednu medalju, a onda bi jurnuo i ka drugom odličju ukoliko bi nešto kasnije sa Ninom Stojanović u miksu savladao ruski par Elena Vesnina/Aslan Karacev.

U dosadašnjem delu singl turnira, niko nije mogao ni najmanje da naudi prvom reketu sveta. Sve je išlo prilično glatko od samog starta i Zverev je, veruje se, ubedljivo najveća prepreka ka eventualnom najvišem postolju.

Prvo je pao Hugo Delien, zatim Jan Lenard Štruf i Alehandro Davidovič Fokina, da bi u četvrtfinalu oružje položio Kei Nišikori. Sve je to Novak rešio bez izgubljenog seta.

Ništa teže nije prolazio ni sam Zverev koji je takođe sa nulom došao do polufinala, a njegov put je išao preko Žen Hsun Lua, Daniela Galana Riverosa, Nikoloza Basilašvilija i Žeremija Šardija.

Ne ide Saši protiv Đokovića u poslednjih pet duela, ne može da nađe put do pobede, a u međusobnim okršajima je 10-3.

U poslednjem meču njih dvojice, Đoković je slavio na Australijan openu nakon preokreta sa 3:1 u setovima.

Uživo:

 

Teniseri su na zagrevanju, a Novak je dobio sudijsko podbacivanje, pa će meč započeti svojim servisom, što je nešto što on posebno voli.

Video: Nole zbog Milice urlao više nego zbog Vimbldona: Kralj tenisa slavi pobedu carice tekvonda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    30. jul 2021 | 12:01

    Podrška Nole. Ti si nas kupio za sva vremena i uradio za ovu zemlju ko sto nikad niko nece. Krivo mi je zbog njega jer on ovo olimpijsko zlato toliko zeli i njemu je sad najteže. Voli te srpski narod i glavu gore

  • Lili

    30. jul 2021 | 12:00

    On je osvojio zlato samom odlukom da se takmiči na OI posle svega što je osvojio ove godine!!!Nole, ti si osvajač svih odličja i medalja koje postoje-kao čovek, sportista, Srbin koji svoju zemlju predstavlja i voli svim srcem!

  • Keka

    30. jul 2021 | 12:28

    Nole borio si se srcem,za našu Srbiju.Nije smak sveta NOLE SRBINE idemo dalje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA