≫ 

Ostade Srbija bez Đokovićevog zlata: Rusi prejaki za Novaka i Ninu, nadamo se duploj bronzi

Loš dan... Jako loš dan za srpski tenis

Nina Stojanović, Novak Đoković, Olimpijske igre, Japan, Tokio 2020, dubl

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je sada definitivno ostao bez šansi za zlato na Olimpijskim igrama u Tokio. Najbolji teniser sveta je u paru sa Ninom Stojanović eliminisan u polufinalu od Aslana Karaceva i Elene Vesnine 7:6, 7:5, pa će se i u miksu takmičiti za bronzu.

Đoković je već šokantno ostao bez borbe za zlato u singlu, pa je posle dubla ostalo duplo razočaranje.

Meč je trajao 106 minuta, naši su se prilično dobro držali, ali su protivnici konstantno razmišljali korak dalje.

Razmena brejkova u trećem i četvrtom gemu je poravnalo račune, a onda su Novak i Nina imali set loptu 10. gemu, samo što ta prilika nije iskorišćena. Karacev je počistio osnovnu liniju i sprečio ogromni minus koji je mogao da usledi.

Nakon toga, došli smo do taj-brejka gde je srpski par ušao u minus vrlo lako (4:1), pa povratak od jednog mini brejka nije bio dovoljan.

Glavobolja od izgubljenog prvog seta je instant sanirana sa brzopoteznim brejkom u prvom gemu druge deonice.

Čuvali su Nole i Nina tu prednost, nije bilo ni prilike da to izgube - sve do osmog gema kada dopuštaju protivniku da se razigra na mreži i vrati se u egal (4:4).

Sve veća je nervoza bila, jer su naši visili, a onda je stigao i taj kobni 12. gem gde je odrađen poslednji brejk. Bez dobijenog poena našeg dubla.

Ništa, Novak će ima i dalje priliku da uzme duplu medalju. U singlu će igrati protiv Karenja Buste, dok će sa Stojanovićevom za odličje imati okršaj protiv australijskog dubla Ešli Barti/Džon Pirs.

Tok meča:

 

Drugi set:

5:7 - Kraj.

5:6 - Imaju Rusi taj-brejk u džepu, ponovo su jedan korak ispred naših.

5:5 - Još se igra i ništa nije gotovo. Đoković je nešto slabije ušao u gem, ali je brzo sanirao štetu i ponovo imamo jedan dug set.

4:5 - Na 0:30 je imala srpska kombinacija priliku, ali je Karacev dodao gas, pa sa tri dirketna poena okrenuo situaciju i ubacio naš dubl u veliko razmišljanje.

4:4 - Ribrejk Rusa... Jako slab gem koji je dozvolio Karacevu i Vesnini da u svakom poenu održavaju njihov tempo, te ofanzivno sa mreže lako osvajaju poene. Ponovo je alarmantno.

4:3 - Pokušava srpski dubl da završi ranije set, ali to neće moći preko leđa Vesnine koja ne dozvoljava ni brejk loptu.

4:2 - Lomilo se na 30:30 i čelendž je pokazao da je lopta kačila liniju, te da je gem lopta za naše. Održava se dragocena prednost.

3:2 - Sve se baziralo oko igre Karaceva u ovom gemu, a on je odradio svoj deo posla na najbolji mogući način. Rusi ostaju u drugoj deonici veoma blizu.

3:1 - Preživela je Nina na svom servisu, iako je pretilo da bude jako gusto. Pogođena je linija na gem loptu, tako da Vesnina nije stigla da reaguje.

2:1 - Bilo komplikacija za Ruse i u ovom gemu, ali je Karacev na 30:30 odigrao dva poena dobro na mreži i doneo prvi gem svom timu u ovom setu.

2:0 - Evo i potvrde uz dva Novakova asa.

1:0 - BREEEEEEJK ZA ĐOKOVIĆA I STOJANOVIĆEVU! Pala je koncentracija Karacevu koji je lošim servisom stavio u problem svoj dubl (0:40). Dve sklonjene, ali ne i treća. Dobar znak i naši su još uvek u igri.

Prvi set:

6:7 - Set za ruski miks... Odlučujuća sekvenca desila se u četvrtom i petom poenu kada su protivnici došli do velikih 4:1. Jedan mini brejk je odmah vraćen, ali onaj drugi je ostao netaknut. Nadamo se preokretu.

6:6 - Vesnina je bila mnogo sigurnija od dubl kolege, a zaključila je gem jednim fenomenalnim forhendom koji je ozvaničio početak taj-brejka.

6:5 - Ponovo je ruski tim počistio liniju, ovoga puta Vesnina, ali to je bilo za 40:15, tako da nije bilo opasnosti.

5:5 - Propustili su Đoković i Nina set loptu! Karacev je iz forhend raspalio kada je bilo najteže i pogodio samu osnovnu liniju. Rusi su preživeli.

5:4 - Đoković je rutinski odservirao, nije bilo načina da ovo drugačije završi osim novim vođstvom našeg tima.

4:4 - I naši su pritisnuli do 30:30. Prilično su snage ujednačene i nijanse će odlučiti pobednika prvog seta.

4:3 - Došli su Rusi do 30:30, ali je Nina dva puta sjajno odservirala i vratila prednost našem dublu.

3:3 - Karacev je odradio svoj posao na servisu. Približavamo se delu seta gde svaka greška može da košta i debelog minusa.

3:2 - Vođstvo je ponovo na srpskoj strani uz samo jedan izgubljeni poen.

2:2 - UZVRAĆAMO BREJKOM! Tri greške Vesnine omogućile su povratak naših u prvi set.

1:2 - Brejk za Kraceva i Vesninu... Ninin servis je bio pod konstantnim pritiskom, ređale su se brejk lopte, ali su naši uspevali nekako da se izbore sa tim. Ipak, Karacev je bio taj koji je riternima probijao sve, stvarao šanse, a na kraju je i došao poen koji nismo želeli da vidimo.

1:1 - Uzvraćaju i Rusi istom merom. Možda su Novak i Nina odigrali za zeru bolje u svom gemu, ali rezultat je poravnan.

1:0 - Lako osvojen uvodni gem od srpskog para. Bez izgubljenog poena.

Pre meča:

 

Novak je doživeo poraz u polufinalu singla i sada nastoji da takvu sudbinu ne doživi i u miksu sa Ninom. Taj uspeh bi značio da već imamo zagarantovanu jednu medalju, a još uvek Srbija ima šansu da vidi i dve.

Đoković je u jednom totalno ludom meču uspeo da ispusti veliku prednost protiv Aleksandra Zvereva, a onda i krene u totalni sunovrat koji ga je poslao u borbu za bronzu.

Video: Nole zbog Milice urlao više nego zbog Vimbldona: Kralj tenisa slavi pobedu carice tekvonda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Terza

    30. jul 2021 | 12:24

    Ovaj mix - dubl je najveća greška u Novakovoj karijeri

  • Crna Gora je Srbija

    30. jul 2021 | 12:08

    Idemooo!!!🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Eric

    30. jul 2021 | 14:15

    Pre nego što počnete da pljujete po najboljem sportisti sveta i kada setite se šta možete da mu uradite... Majstore mala je ovo zemaljska kugla koliko si ti najveći

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA