≫ 

Basketaši najavljuju zlato u Parizu 2024: Jedan nije spavao, u avionu razmišljao o porazu od Rusa

Bronzani iz Tokija stigli u Beograd

  • 0

Basket reprezentacija Srbije u basketu 3x3 stigla je u Beograd, gde im je na aerodromu Nikola Tesla priređen doček.

Sin Dejana Majstorovića je ukrao šou na dočeku, gde je bila i njegova supruga, pa je pao i poljubac.

Nije bilo tu Dušana Domovića Buluta, koji je zbog klupskih obaveza otišao direktno u Ameriku, a svi ostali basketaši ističu da su razočarani zbog polufinalne utakmice u kojoj su odigrali jednu od najgorih utakmica svoje karijere.

- Medalja kao medalja je veliki uspeh, ali ostaje žal za tim finalom, mislim da smo zaslužili da igramo finale. Mislim da smo zaslužili da igramo finale sa Letoncima, ali jedna loša utakmica nas je delila od toga - rekao je selektor ekipe.

I Majstorović smatra da je velika tuga zbog lošeg rezultata u polufinalu, a priznaje da tokom puta nije mogao da spava u avionu.

- Otišli smo tamo da uzmemo zlato, igrali smo sjajan basket u grupi, i onda to polufinale smo izgubili na način kako nikad u životu nismo izgubili. Mozgao sam u avionu, nisam mogao da spavam, kako je moguće da smo tako izgubili, nisam došao do odgovora, nismo bili bolji od Rusa ni u jednom segmentu igre, ali opet smo smogli snage da osvojimo bronzu.

Mihailo Vasić isto ističe da je polufinalni meč bio jedan od najgorih u karijeri.

- Zahvalio bih se svima na podršci, početak je bio teži dok smo ušli u ritam, a onda u polufinalu je bila jedna od najgorih naših utakmica.

Aleksandar Ratkov najavljuje zlato u Parizu 2024. godine, a veruje i da su oni uspeli da podstaknu stvaranje novih šampiona koji će ih jednog dana zameniti.

- Mislim da smo napravili veliku stvar, ostaje žal što nismo igrali finale koje smo ciljali. Ne bi trebalo da zaboravimo sve ljude koji su deo ovog uspeha. Na nama je da radimo dalje i da dođemo do zlata u Parizu 2024. Nadam se da smo podstakli neke nove šampione da izađu na teren i da nas zamene na ovom mestu - rekao je Ratkov.

Video: Emotivni doček baketaša: Suze, poljupci i radost porodice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA