≫ 

Kakva žetva medalja za Hrvatsku: U jednom danu uzeli zlato, srebro i bronzu

Mektić i Pavić osvojili najsjajnije odličje u dublu, dok je utešna medalja završila oko grudi Čilića i Dodiga

  • 12
Nikola Mektić, Mate Pavić Foto: Profimedia/Xinhua News

Hrvatska je osmog dana Olimpijskih igara imala najbolji dan, osvojila je tri medalje, od čega dve u tenisu i jednu u veslanju. Hrvatsko tenisko finale u dublu dobili su i glavni favoriti - Nikola Mektić i Mate Pavić, koji su slavili sa 6:4, 3:6, 10:6.

Uz ovu zlatnu i srebrnu medalju, Hrvati su imali i jednu bronzu, pošto je u veslanju do trećeg mesta došao Damir Martin u veslanju.

Hrvat se sa ove dve medalje penju na rang listi na 14 mesto i naći će se ispred Italije, Mađarske i Slovenije, koje su do sada bile ispred njih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ratar

    30. jul 2021 | 14:04

    Najveca teniska sila na balkanu

  • Vuk

    30. jul 2021 | 14:50

    Tako se to radi, mi Srbi prvo vidimo pare. Naše pitanje kada osvojimo medalju:šta mislite koliko para je osvojeno?!?!?! Hahaha!

  • Ja iz HR

    30. jul 2021 | 16:52

    Vrlo korektan članak. Bravo za redakciju. Za razliku od nekih koji nemogu ni objaviti vijest o ovome (Kurir), ali su prvi kad treba objaviti nešto ružno ili zločesto što će produbiti mržnju i izazvati puno komentara. Nema potrebe da u Srbiji budete tužni zbog Noleta. Čovjek je donio toliko radosti ovim prostoroma da se to teško može ponoviti. Svim normalnim ljudima mora biti drago kad neko normalan se izdigne iz svoje (ove naše) sredine i impresionira svijet. A što se tiče hrvatskih medalja, nigdje ne teče med i mlijeko. Mada su ovdje možda malo bolje mogućnosti da se može uspjeti, a malo je i do mentaliteta (dinarskog). Mentalno smo malo drukčije posloženi. Zbilja novac je važan, ali nije najvažniji. Južnjački mentalitet, emocija, strast je kod nas je oduvijek bila više naglašena. Ni kod nas nemaju svi krajevi istu strast i emociju. Ali ...... Pozdrav svim normalnim ljubiteljima sporta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA