≫ 

Crn dan za Srbe na OI: Nole izgubio i predao, porazi vaterpolista, odbojkašica, Arsović bez medalje

Težak dan za srpske sportiste

  • 24
Olimpijske igre 2020, Tokio, Novak Đoković, Karenjo Busta

Foto: Tanjug/AP

Najvažnje vesti 8. dana Olimpijskih igara

 

Novak Đoković je izgubio meč za bronzu i singlu protiv Pabla Karenja Buste posle velike borbe. Bilo je 6:4, 6:7, 6:3 za Španca. Meč je trajao gotovo tri sata, potpuno je iscrpeo Novaka, koji nije smogao snage da izađe na teren u miks dublu, koji su on i Nina Stojanović predali.

Dragana Tomašević je završila učešće u disciplini bacanja diska, bila je 15. u svojoj grupi od 16 takmičarki.

Andrea Arsović je ušla u finale, ali je na kraju završila kao osma u disciplini 50 metara vazdušnom puškom u trostavu.

Vaterpolisti su doživeli poraz od Hrvatske sa 14:12 i u poslednjem meču će igrati sa Crnogorcima, najverovatnije za treće ili četvrto mesto u grupi.

Crn osmi dan kompletirale su odbojakašice, koje su poražene od Brazila sa 3:1.

NAJVAŽNIJE VESTI:

11.30 - Novak Đoković nije imao snage da izađe na yeren u miks dublu, predao je meč za bronzu gde je trebalo da igra sa Ninom Stojanović, pa je tako australija došla do bronze bez borbe.

11.25 - Odbojkašice poražene od Brazila sa 3:1.

11.03 - Novak Đoković je poražen od Pabla Karenja Buste u meču za Bronzu. Izborio je treći set posle velike drame i spasavanja meč lopte u tajbrejku, ali je u trećem rival bio bolji, pre svega zbog ubitačnog servisa. Bilo je na kraju 6:4, 6:7, 6:3 za Španca. Novaku ostaje prilika da se domogne medalje u miks dublu sa Ninom Stojanović protiv australijskog para Barti/Pirs.

09.40 - Andrei Arsović izmakla medalja, finale u trostavu na 50 metara je završila na osmom mestu.

09.35 - Srpski vaterpolisti poraženi su od Hrvatske sa 14:12. U poslednjem meču grupe igraju protiv Crne Gore.

08:43 - Košarkaši Italije plasirali su se u četvrtfinale pobedom nad Nigerijom 80:71, sa skorom 2-2 idu alje iz grupe u kojoj su još Australija i Nemačka.

07:58 - Srpski sportisti će danas biti brojni u akciji na borilištima. Dan otvara Novak Đoković singlom za bronzu protiv Karenjo-Buste, potom vaterpolisti igraju sa Hrvatima, zatim odbojkašice sa Brazilkama, a Novak će igrati za bronzu i u miks dublu sa Ninom Stojanović.

07:55 - Andrea Arsović plasirala se u finale u disciplini malokalibarska puška trostav za žene. Andrea se u finale plasirala sa pete pozicije i imaće šansu da donese Srbiji petu medalju iz Tokija!

Streljaštvo, Andrea Arsović

Andrea Arsović Foto: SSS

06:35 - Rukometašice Crne Gore pobedom protiv Južne Koreje (28:26) napravile su ogroman korak ka četvrtfinalu Olimpijskih igara, gde su poslednji put bile pre devet godina u Londonu, kada su i osvojile srebrnu medalju. Crnogorke su gotovo sigurno učesnice četvrtfinala, a jedini način da ostanu bez tog cilja je da u poslednjem kolu Japan savlada Norvešku, Južna Koreja porazi Angolu, a da Crna Gora izgubi od Holandije.

05:55 - Vaterpolisti Španije savladali su Australiju 16:5 i tako se održali u vrhu grupeu kojoj je i naš nacionalni tim. Pobeda Španaca je automatski gurnula Crnogorce u četvrtfinale, pa će "Ajkule" u poslednjem kolu sa Srbijom tražiti pobedu za bolji plasman od četvrtog mesta u grupi.

05:34 - Američka plivačica Kejti Ledeki ušla je u istoriju kao jedina dama sa tri medalje u istoj disciplini na trima uzastopnim olimpijskim igrama. Amerikanka je i u Tokiju bila bez prave konkurencije u trci na 800 metara slobodnim stilom.

05:03 - U najatraktivnijoj disciplini, trci na 100 metara, dobili smo učesnike 2. runde, a to su: Ngoni Makuša, Fabris Dabla, Jejkel Eliut Romero, Barakat Al Harti, Emanuel Arčibald, Mohamed Alhamadi, Ratu Banuve Tabakukoro, Dorijan Keletela, Gora Gaj Maganga, Oliver Mvimba.

04:40 - Kraj za Draganu Tomašević u Tokiju!

Srpska diskašica zauzela je pretposlednje, 15. mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi za finale, imala je daljinu od 56.95 metara što je bilo nedovoljno da se umeša u borbu za viši plasman. Ovu daljinu bacila je u drugoj seriji.

04:38 - Košarkaši Francuske ostvarili su i treću pobedu u grupi, i najlakšu, savladali su Iran 79:62, i bez poraza nastavljaju takmičenje. Prethodno su bili bolji od Amerikanaca i Čeha.

rudi gober

Foto: Tanjug/Ap

04:25 - Drugi hitac Draane Tomašević bio je za metar duži, bacila je disk na daljinu od 56.95, ali je ipak pala u plasmanu na 14. poziciju.

04:22 - Vaterpolisti Crne Gore pobedili su Kazahstan 19:12, i došli na korak od plasmana u četvrtfinale, za šta je potrebno da Španija savlada Australiju, ili da, u težem scenariju, Crnogorci savladaju Srbiju u poslednjoj rundi - ako "kenguri" prethodno iznenade Špance.

04:20 - Tomaševićeva je posle prve serije sa daljinom od 55.97 metara na 12. poziciji od 16 takmičarki.

04:09 - Dragana Tomašević je u prvoj seriji bacila disk na daljinu od 55.97 metara, i trenutno je deveta od 16 takmičarki u svojoj grupi. Još dva pokušaja imaće naša takmičarka da poboljša hitac. 

04:08 - U polufinale trke na 800 metara plasirali su se Ferguson Šerio Rotič, Peter Bol, Eliot Žil, Arop Marko, Amel Tuka, Gabriel Tual, Klejton Marfi, Daniel Rouden, Abdesalem Ajouni, Nijel Amos, Majkl Saruni, Adrian Ben, Hesus Tonaitu, Eliot Krestan, Patrik Dobek, Emanuel Kikurui, Mateuš Borkovski, Brajs Hopel

03:45 - Američku dominaciju u bazenima upotpunila je sjajna Kejti Ledeki koja je uzela zlato u trci na 800 metara slobodnim stilom.

03:36 - Trka dana je završena: Amerikanac Kejleb Dresel pobedio je u trci na 100 metara delfin, ujedno je i postavio novi svetski rekord u vremenu od 49.45 sekundi!

Podsetimo da je bio i vlasnik prethodnog najboljeg vremena ikada kojeg je sad popravio za pet desetinki. Drugi je bio njegov veliki rival, Mađar Krištof Milak koji je imao vreme 49.68 sekundi, što je ujedno novi evropski rekord.

 

02:50 - Od tri sata kreće i prvi košarkaški meč dana, sastaju se Francuska i Iran u grupi u kojoj su još SAD i Češka. Francuzi su sa dve pobede lideri grupe.

02:48 - Završena je i raspodela medalja u disciplini trijatlon u miksu. Zlato je otišlo u Veliku Britaniju zahvaljujući kvartetu u sastavu Džesika Lermont, Džordžija Tejlor-Braun, Aleks Ji i Džonatan Brounli, koji su zajedničkim snagama imali najbolje vreme u plivanju, trčanju i vožnji bicikla. Srebro su sa 14 minuta zaostatka osvojile SAD, a bronzu, sa 23 minuta iza, prišala je Francuzima.

trijatlon britanija

Foto: Tanjug/Ap

02:41 - Podsećamo ovde na satnicu oba meča Novaka Đokovića u Tokiju. Prvi je od 08.00 sati po srednjeevropskom vremenu (15 po lokalnom), u singlu, za bronzu protiv Karenjo-Buste, a naredni ubrzo posle toga, u paru sa Ninom Stojanović protiv australijske kombinacije Barti/Pirs.

satnica novaka

Foto: https://olympics.com/tokyo-2020

02:31 - Završene su kvalifikacione trke na 400 metara s preponama za dame, u polufinale su se plasirale po četiri najbolje iz svake od pet trka, a najbolje vreme zabeležila je Amerikanka Dilajla Muhamad (53.97). Prva u svojoj grupi bila je i svetska rekorderka, Amerikanka Sidni Mklahlin sa vremenom od 54.65 sekundi.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi imamo startlete

    31. jul 2021 | 09:59

    Tu nam niko ne moze ni osoliti... Tu smo nepobedivi

  • Volim crno bele

    31. jul 2021 | 11:24

    E ovo su svi oni sto su puno pricali i previse poleteli🤷‍♀️a tako to obicno biva🤦‍♀️hm🤷‍♀️

  • Zar ne?

    31. jul 2021 | 12:25

    Kakva drzava takav i sport

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA