Francuzi "tri od tri", obezbedili su prvo mesto ispred Amerikanaca pred četvrtfinale

Trikolori imali lak posao sa Iranom

  • 0
nando de kolo Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Francuske potvrdili su prvo mesto u grupi A na olimpijskom turniru u Tokiju pobedom nad najslabijim rivalom dosad, selekcijom Irana, rezultatom 79:62, uz lagano odrađivanje posla izabranika Vensana Kolea.

"Trikolorima" je to bila treća pobeda posle trijumfa nad SAD i Češkom, koji će nešto kasnije u direktnom duelu odlučiti ko će sa druge pozicije u četvrtfinale.

Podsetimo da među osam najboljih iz tri grupe idu dve najbolje plasirane selekcije, i dve najbolje trećeplasirane.

Nisu Francuzi dozvolili bilo kakvo iznenađenje protiv autsajdera, već na poluvremenu su akumulirali prednost od 19 poena, te je nastavak doneo ležerniji pristup ekipe koja će se definitivno mnogo toga pitati u raspodeli olimpijskih medalja.

Iskoristio je Kole ovu priliku da odmori udarne snage, pa je tako Furnije odigrao tek 15 minuta i za to vreme se niej forsirao - meč je završio sa tri poena.

Najefikasniji kod Francuza bio je Ertel sa 16 poena, za njim Luvavu sa 12, po 10 su ubacili De Kolo i Poirije, a osim Albisija, svi igrači koje je Kole slao na teren su se upisali u strelce.

Kod Iranaca, očekivano, Hamed Hadadi je prednjačio, ovog puta sa 18 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA