≫ 

Knin dočekao zlatnu olimpijku: Hrvatska šampionka koja slavi oluju pevala Tompsonovu pesmu na dočeku

Mateu Jelić jako puca nacionalni zanos

  • 43

Hrvatska olimpijka Matea Jelić doputovala je u rodni Knin gde joj je priređen svečani doček koji je i zaslužila svojim nastupima u Tokiju.

Matea je, podsetimo, uzela zlato u tekvondou, ali je "ušla pod kožu" svojih sunarodnika i zbog izjava kojima je dizala nacionalni naboj sebi i svim Hrvatima do tačke maksimuma. Pominjala je Oluju, rat, ali isto tako kaže da ne mrzi nikoga.

Ona je na dočeku, na bini zajedno sa grupom izvođača, sa najviše emocija otpevala pesmu Marka Petkovića Tompsona "Lijepa li si".

OVDE možete videti atmosferu sa dočeka u Kninu i Matein izlazak na binu.

- Ja volim svoju domovinu, a za Oluju osećam veliku ljubav kao i prema svojoj zemlji. Moj tata je bio u ratu i meni je drago kada vidim naše vojnike, odnosno da imamo tu snagu. Nisam ništa htela da okrenem na mržnju. Znam ko sam i odakle sam i nije me toga sram - rekla je Jelićeva pre nekoliko dana.

Ona je po dolasku u Tokio izjavila da joj je najveća želja da osvoji zlato i proslavi taj uspeh zajedno sa godišnjicom vojne akcije Oluja u kojoj je prtoerano 250.000 Srba sa svojih ognjišta.

- Doček u olimpijskom selu je bio sjajan. U selu su me dočekali kao da sam kod kuće. To smo mi Hrvati! Uvek se držimo zajedno. Želim da doček spojim s proslavom Oluje! Jedva čekam da se vratim u Knin. U Hrvatsku se verovatno vraćam za dva dana, a taman se bliži i godišnjica Oluje. Taj događaj mi jako puno znači. Oluja je za mene nešto posebno i volela bih da napravimo jednu zajedničku veliku feštu. Bila bi mi čast, zaista - rekla je Jelićeva.

Video: Zlatne devojke posetile Telegraf: Milica i Tijana nam otkrile kako su se kovale medalje na OI

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne vredi.

    31. jul 2021 | 09:35

    Glupi smo jako. Svima glumimo dobrotu, dopustamo ponizavanja od strane ljudi kojima su vatikan i ekipa izmislili zemlju i veru. Na klanju dece, zena, staraca su dobili drzavu time se ponose. Pamet u glavu Srbi, kad sledeci put se slihtaju i zele konak. Onaj sto ti misli pod stolom vezan, to ti misli i onaj sto vecera s tobom!

  • Nikola

    31. jul 2021 | 10:31

    Kad zavrsis sa slavljem uzmi malo istoriju i procitaj o tvojim korenima,ti si Srpska krv...

  • Dušan

    31. jul 2021 | 11:30

    "Hrvati su naj jači narod na svetu,ne zato što su naj hrabriji,već zato što nemaju stida."Dučić

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA