≫ 

Odbojkašice Srbije pretrpele prvi poraz na OI: Brazilke drugi put ove godine bolje od naših devojaka

Buđenje u trećem setu nije bilo dovoljno za neki bolji rezultat...

  • 11
Odbojkasice Srbija

Foto: Tanjug/AP

Odbojkašice Srbije pretrpele su svoj prvi poraz na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je bolja od njih bila reprezentacija Brazila sa 3:1, po setovima 25:20, 25:16, 23:25, 25:19.

U duelu dve neporažene ekipe na Olimpijskim igrama, Brazilke su pokazale zašto su glavni favorit za zlatnu medalju, pogotovo sad kad je Kina ispala iz daljeg takmičenja.

Ovaj poraz neće mnogo uticati na našu reprezentaciju, pošto su oni svakako obezbedili plasman u četvrtfinale i pre ovog meča, praktično, čudo je potrebno da se naše devojke ne nađu u osam najboljih.

Srbiju nakon ovog meča očekuje još duel protiv selekcije Južne Koreje, gde će pokušati da overe drugu poziciju u grupi.

Srbija - Brazil 1:3 (20:25, 16:25, 25:23, 19:25)

 

Srbija: Buša 10, Popović 2, Mirković, Mihajlović 3, Ognjenović 1, Bjelica, Aleksić 3, Rašić 5, Popović, Bošković 32, Milenković 9, Blagojević

Brazil: Oliveira Sad Gataz 10, Montibeljer, Racke 3, Braga Gimaraeš 12, Kaišeta 19, Pereira, Da Silva 10, Rodrigez 17, Menesez Oliveira, Brait, Korea, Silva Karneiro

Odbojkasice Srbija, Olimpijske igre

Foto: Tanjug/AP

Prvi set je doneo izuzetno slabu igru naših devojaka, od prvih 12 poena reprezentacije Brazila, čak šest je došlo nakon grešaka Srbije.

Stigle su nekoliko puta naše devojke do poena zaostatka, ali su Brazilke svaki put odbile te napade i mirno su set privele kraju sa 25:20.

Drugi set je doneo identičnu repliku prvog, egal u prvih nekoliko poena, pa onda odlepljivanje Brazilki i rutinsko finiširanje seta, rezultat je bio 25:16.

Konačno je u trećem usledilo buđenje naše reprezentacije koja je sigurnom igrom uspela da dođe do seta, slavile su sa 25:23.

Olimpijske igre 2020 Tokio, odbojkašice Srbija Brazil

Foto: Tanjug/AP

Međutim, sve napravljeno u trećem setu je palo u vodu ubrzo, pošto su Brazilke ponovo uspostavile svoju igru i rutinski slavile sa 25:17.

Najefikasnija u našem timu bila je Tijana Bošković sa 32 poena, dok su kod Brazila najbolje bile Kaišeta sa 19, odnosno Rodrigez sa 17.

Video: Zlatne devojke posetile Telegraf: Milica i Tijana nam otkrile kako su se kovale medalje na OI

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA