≫ 

Česi izdržali poluvreme protiv "drim tima", Durent novi rekorder, SAD u dva meča do 89 razlike

Prvi favoriti za zlato polako hvataju zalet posle poraza u prvom kolu

  • 0
kevin durent Foto: Tanjug/Ap

Američka košarkaška reprezentacija "dodala je gas" posle poraza od Francuske u prvom kolu Olimpijskih igara, vezala je dve ubedljive pobede i plasirala se u četvrtfinale.

Ekipa Grega Popoviča savladala je Češku u ključnom meču za prolaz, rezultatom 119:84. 

Poslednje dve utakmice, sa Iranom i Česima, Amerikanci su rešili u svoju korist sa ukupno 89 poena razlike čime su poslali jasnu poruku da su protiv Francuza imali samo loš dan i da od njih u nastavku valja očekivati samo ovakve partije.

Nije doduše protiv Čeha išlo sve tako glatko po "drim tim" kao što krajnji rezultat govori, jer su Satoranski, Šilb, Veseli i ekipa do poluvremena bili gotovo u rezultatskom egalu, prvu četvrtinu su čak i vodili sedam poena.

Međutim, drugo poluvreme je bila pesma po Amerikance, rešili su taj deo meča sa 21 poenom razlike i na kraju došli do autoritativnog trijumfa.

Najbolji u pobedničkom timu bio je lider Bostona Džejson Tejtum sa 27 poena, iza njega po efikasnosti je bio Kevin Durent, 23 poena, a imao je i veliki motiv as Bruklina danas, jer je sa ovim poenterskim bilansom postao najbolji strelac u istoriji reprezentacije SAD.

Pretekao je dugo godina neprikosnovenog Karmela Entonija.

U poraženom timu, vredi reći i to, najbolji je bio upravo Amerikanac, Blejk Šilb, koji je sunarodnicima ubacio 17 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA