Furija protutnjala kroz grupu: Španija nakon Srbije lako savladala i Kanađanke za četvrtfinale

Nisu košarkašice iz Severne Amerike mogle ništa protiv Astu Ndur

  • 0
Ženska košarkaška reprezentacija Španije

Foto: Tanjug / AP

Košarkašice Španije sigurnom igrom su obezbedile prvo mesto u grupi na Olimpijskim igrama u kojoj se nalazi reprezentacija Srbije. Nakon pobede protiv izabranica Marine Maljković, Španjolke su u poslednjem meču grupne faze savladale i Kanadu – 76:66.

Kapitalnu prednost stekle su već tokom prve četvrtine, a na kraju su uspele da je održe do samog kraja meča, iako su Kanađanke uspele da se spuste sa minus 20 na svega šest poena zaostatka u polsednjoj četvrtini. Ipak, dalje od toga nisu mogle, pa su na kraju košarkašice Španije upisale vrednu pobedu.

Nisu ni mogle više igračice Kanade da učine protiv sjajnog šuta Španjolki iz igre. Kombinovano su imale gotovo 59%, dok su za dva šutirale 29/47, a za tri 4/9. Sa druge strane, reprezentacija iz Severne Amerike stala je na skromnih 37,5% uz 19/53 za dva poena i 5/11 sa distance.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Astu Ndur sa 20 poena, pratila je sve to Kristina Uvina sa 15 poena, dok je Alba Torens koja je Srbiji zadavala najveće glavobolje stala na 12 poena. U timu Kanade, ponajbolja je bila Kija Nurs sa 14 poena.

Video: Kakav skok! Kraljica Ivana u finalu Olimpijskih igara, Srbija čeka novu medalju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA