Đokovićev "dželat" osvojio zlato na OI: Zverev slomio Kačanova za samo 80 minuta igre

Ovo je najbolji rezultat u karijeri Aleksandra Zvereva

  • 21
Aleksandar Zverev, tenis, Olimpijske igre Foto: Tanjug/AP

Nemački teniser Aleksandar Zverev osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je savladao ruskog tenisera Karena Hačanova sa 2:0, po setovima 6:3, 6:1, za samo 80 minuta igre.

Zverev je napravio senzaciju u polufinalu i izbacio je Novaka Đokovića, a potom je i u finalnom meču dokazao da to nije bilo slučajno.

Prvi set je odčučio već u trećem gemu kada je napravio i prvi brejk na servis Kačanova, kasnije je svojim sjajnim servisima samo održavao prednost, da bi na kraju iskoristio još jednu brejk loptu i slavio sa 6:3.

Drugi set je bio znatno drugačiji i pokazao je mnogo manje otpor ruskog tenisera, izgubio je brejk u drugom gemu, potom i u četvrtom i tu je bio kraj.

Podsetimo, bronzanu medalju je osvojio Pablo Karenjo-Busta koji je bio bolji od Novaka Đokovića u meču za treće mesto.

Video: Kakav skok! Kraljica Ivana u finalu Olimpijskih igara, Srbija čeka novu medalju

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan Kosta

    1. avgust 2021 | 14:53

    Naplatice ti Djole u sledecem finalu,budi siguran,iako jr Zverev izuzetan igrac i godinama sazrijeva,,najboljr od svih podnosi tu vrstu loseg vremena,Tokio klime,a i skoncentrisao se samo na singl igru.Ko jr bolji igrac pa to se ZNA.

  • Perica

    1. avgust 2021 | 14:06

    Neznam čemu tako zlokoban naslov i nekoga proglašavati dželatom. Dečko se korektno izborio za pobednika i treba mu iskreno čestitati. Pogledajte značenje te reči u Vukajliji i koje i kakve osobine poseduje osoba koja je dželat. Koliko je samo dobrih tenisera Nole odučio od tenisa a ipak mu nikada nije prikačena tako grozna etiketa.

  • Nole

    1. avgust 2021 | 14:13

    Je sam sebi " dzelat " i samo on sam sebe moze ubit, a i dignit na tron... ja sam od onih koji ne znaju i ne vole gubit i boli me Noletov poraz, al isto tako znam da je ovo samo jedna skalina niz koju je skliza i da ce nam se vratit jaci, bolji, odmorniji... iskreno gade mi se svi koji pljucaju Noleta, a uzdizu ove kokosare, kako vas jbte nije sram udrit po svom, umisto da mu cila ex Yu bude vitar u ledja... samo je jedan najveci, samo je jedan nas Nole sampion i ljudska gromada... idemo u nove pobjede Nole, Split te voli i navija za tebe, a dragi Bog te cuva 🇷🇸❤🇭🇷...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA