≫ 

Najbrži čovek sveta dolazi iz Italije! Neverovatna trka na 100 metara na Olimpijskim igrama

Najatraktivnija trka na Igrama donela je veliko iznenađenje

  • 12
Trka na 100 metara

Foto: AP/Tanjug

Imamo novog Olimpijskog šampiona u sprintu na 100 metara i zvanično najbržeg čoveka sveta! To je Italijan Marsel Lamont Džejkobs koji je pobedio sa 9,79 sekundi najbržim rezultatom sezone i novim evropskim rekordom.

On je pobedio Amerikanca Freda Kirleja sa 9,84, i Andre De Grasa iz Kanada sa 9,89. Ovo je druga zlatna medalja u atletici za samo 5 minuta, pošto je prethodno u skoku uvis trijumfovao Đamarko Tamberi.

Trka je počela tek iz drugog puta pošto je bio pogrešan start Britanca Žarnela Hjuza koji je prerano krenuo pa je diskvalifikovan.

Nakon drugog starta trka je krenula, a posle velike borbe trijumfovao je Džejkobs koji je vodio od starta rame uz rame sa Kirlejom, ali je na kraju uspeo da prođe prvi korz cilj.

Lamont Dzejkobs, OI, Olimpijske igre

Foto: Tanjug/AP

Džejkobs je rođen u SAD-u, u El Pasu, otac mu je Amerikanac, a majka Italijanka, ali većinu svog života je proveo upravo u Italiji. Ranije ove godine postao je evropski dvoranski prvak na 60 metara, a pre dve godine je na Svetskom prvenstvu u Dohi ispao u polufinalu.

Video: Zategnuta, vedra, intrigantna: Jaka poruka Ivane Španović konkurenciji u Tokiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA