Spektakularno finale skoka udalj: Dva prvoplasirana imala isti rezultat, zlato na kraju pripalo Grku

Tentoglu zahvaljujući boljem drugom skoku odneo najsjajnije odličje

  • 1
Skok udalj, muškarci, Tentoglu, Ečeverija Foto: Tanjug / AP

Veliku dramu videli smo u finalu skoka udalj u muškoj konkurenciji na Olimpijskim igrama. Kao uvertira za ono što nas čeka u noći između ponedeljka i utorka, kada ćemo navijati za našu Ivanu Španović, danas smo mogli da ispratimo osvajača zlatne medalje kod muškaraca, a zanimljivo – i on dolazi sa Balkana.

Pobednik je Miltaidis Tentoglu iz Grčke, koji je skokom od 8,41 metar u poslednjoj seriji uspeo da se sa treće popenje na prvu poziciju. On je zapravo skočio identično kao Huan Manuel Ečeverija, koji je do tada držao čelo, ali je zbog boljeg drugog skoka na kraju završio ispred. Naime, Grk je tu imao 8,15 metara, a Kubanac 8,09 metara.

Kubanac nije mogao da skoči više u poslednjoj seriji, jer je bio delimično povređen, pa je na kraju zlato pripalo Grčkoj. Interesantno je da je i bronza otišla na Kubu, pošto je treće mesto zauzeo Majkl Maso rezultatom 8,21 metar. On se manje-više tu držao od početka do kraja, pošto ni sam nije skakao još od druge serije.

Bez medalje su tako ostali za dlaku Euzebio Kaseres iz Španije sa rezultatom 8,18 metara, potom Džavon Herison iz SAD sa 8,15 metara, dok je prijatno iznenađenje domaći takmičar, Juki Hašioka koji je skočio čak 8,10 metara. Samo je još Šveđanin, Tobijas Montler sa 8,08 metara preskočio daljinu od osam metara u finalu.

Podsećamo vas da je finale naše Ivane Španović zakazano za noć između ponedeljka i utorka od 03.50 časova, kada će srpska atletičarka pokušati da donese još jednu medalju našoj zemlji u Tokiju.

Video: Gale Jović: Moji borci me čuju sve tokom borbe, samo je pitanje tajminga!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki V.

    2. avgust 2021 | 06:25

    Svi zajedno treba da skaču, ako je već rodna ravnopravnost. Više se i ne okrećem za ženama sem refleksno, a ti sutkinji objasni refleks.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA