≫ 

Vaterpolisti Srbije pregazili Crnu Goru, u četvrtfinalu igraju protiv svetskih šampiona

Delfini rešili pitanje pobednika već u prvoj deonici

  • 37

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Crne Gore u poslednjem meču grupne faze Olimpijskih igara u Tokiju rezultatom 14:6 (6:1, 2:1, 3:2, 3:2).

To znači da su Delfini zauzeli treće mesto u grupi B i da će u četvrtfinalu igrati protiv reprezentacije Italije (sreda), aktuelnog svetskog šampiona, koja je remijem sa Mađarskom (5:5) kao druga završila takmičenje u grupi A.

Grci su prvi i igraće protiv Crne Gore, Španija ide na SAD u četvrtfinalu, dok će Hrvatska morati preko Mađara da traži prolaz u TOP 4.

Znala je Srbija još i pre početka meča sa Crnogorcima da im sve osim poraza donosi meč sa Italijanima u četvrtfinalu, ali nijednog trenutka nisu igrali pod ručnom i pitanje pobednika rešili su već u prvoj deonici.

Dedović je bio dvostruki strelac na samom startu, Filipović i Mandić su pogađali iz peterca, a zatim je i Jakišić iznudio igrača više i sam pogodio za velikih 5:0 za Delfine na startu.

Crnogorci su tek u poslednjem minutu prve četvrtine dali svoj prvi gol, i to preko Matkovića iz peterca, da bi Pijetlović iskoristio još jednom igrača više za 6:1 pred prvi odmor.

Druga deonica nije donela toliku efikasnost i čekali smo sredinu iste kako bi videli prve golove. Filipović je bio precizan iz peterca, a zatim mu se revanširao i Ivović. Lazić je potom pogodio šraub za konačnih 8:2 na poluvremenu, dok smo u nastavku ponovo videli sjajnu odbranu Srbije.

Olimpijske igre, Japan, Tokio 2020, vaterpolisti Srbije, vaterpolo reprezentacija

Foto: Tanjug/AP

Koliko su Delfini odlično stajali u bazenu govori i podatak da su Crnogorci svoja tri od četiri gola u prve tri deonice dali iz penala. Ponovo je Ivović bio precizan, a golove za Srbiju u ovoj deonici dali su Aleksić, Prlainović i Pijetlović (11:4).

Poslednja deonica je bila klasično odrađivanje posla, a počela je golom Stefana Mitrovića. S druge strane, njegov prezimenjak Branislav na golu Orlova imao je čak 13 odbrana do tog trenutka.

Filipović je dao još jedan gol iz penala, ukupno treći, i ujedno je bio najefikasniji igrač Srbije na meču. Po dva su dali Dedović i Pijetlović.

>>> Slovenci i Luka Dončić su hit olimpijskog turnira u košarci, a u četvrtfinalu (03.00) su dobili rivala protiv kojeg ne bi smeli da imaju većih problema - Nemačku. Kvota na Slovence je 1,10, na Nemce čak 7,50, a na pobedu Dončića i ekipe s više od 12,5 poena razlike 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Slovenija - Nemačka.

Video: Kakav dan: Evo zašto su košarkašice jurile plus 6 i otkud dva zlata u skoku u vis!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jole

    2. avgust 2021 | 09:42

    Srbija nema more, al zato bije kao da ima okean.

  • Ivan Milovanović

    2. avgust 2021 | 08:57

    Ma dobijamo Italiju

  • Miodrag

    2. avgust 2021 | 08:56

    Samo naivan moze da misli da smo ih pregazili. Crna Gora je kalkulisala i nije igala da dobije birali su Grce pre Italijana(svetski praci)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA