≫ 

Bizarna odluka bronzane na 100 metara: Mislila da je prošla, usporila, pa ispala iz kvalifikacija

Šerika Džekson je danas na udaru navijača koji prate atletiku

  • 0
Šerika Džekson Foto: Tanjug / AP

Smešna, tragikomična situacija desila se danas na trci na 200 metara za žene u atletici! Osvajačica bronzane medalje na upola kraćoj distanci, Šerika Džekson je dramatično ispala i to nakon što je počela da usporava prerano u svojoj kvalifikacionoj grupi, misleći da je lako prošla dalje?!

Ona je bila predviđena za mesto na postolju i u dužem formatu sprinterske discipline, ali se neće naći čak ni u polufinalu, pošto je napravila glupu, kardinalnu grešku i tako završila takmičenje u Tokiju na 200 metara.

Na njenom licu se posle završetka trke video samo mrk pogled, što je i logično, pošto je pre ulaska u završne metre imala ubedljivu prednost u odnosu na ostale takmičarke iza, kada je samo odlučila da uspori, misleći da je niko neće stići.

Počela je samo da trčkara, iako je ostalo nekoliko desetina metara do kraja trke, što je dalo mogućnost ostalim takmičarkama da je sustignu i prestignu. Na kraju je imala isto vreme kao Dalija Kadari iz Italije i nije uspela da se kao najbrži gubitnik plasira u polufinale.

- Očigledno je da je pogrešno protumačila situaciju. Nije senior u toj disciplini, ali jeste na 400 metara. Ovde je tek početnik. Očekivao sam da bude bolja. Naučiće iz ovoga – rekao je trener Stiven Frensis medijima.

Niko od navijača koji su noćas posmatrali Olimpijske igre nije mogao da veruje šta Šerika Džekson radi, pa su na društvenim mrežama komentarisali prečudnu odluku sprinterke sa Jamajke.

>>> Derbi četvrtfinala Olimpijskih igara odigraće Španija i američki drim tim u utorak rano ujutru, u 06.40. Pokazalo se da Amerikanci nisu nepobedivi, a videćemo hoće li Furija to iskoristiti. Kvota na Špance je 6,45, a na SAD 1,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Španija - SAD.

Video: Kakav dan: Evo zašto su košarkašice jurile plus 6 i otkud dva zlata u skoku u vis!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA