"Hoću jakog protivnika u četvrtfinalu, da vidimo gde smo": Ognjenović optimista pred nokaut fazu

Srpske odbojkašice pobedile su noćas Južnu Koreju u tri seta

  • 0
Olimpijske igre 2020 Tokio, odbojkašice Srbija Brazil Foto: Tanjug/AP

Srpske odbojkašice uspešno su okončale grupnu fazu takmičenja na Olimpijskim igrama pobedom protiv Južne Koreje u tri seta nakon samo sat i 20 minuta igre. Izabranice Zorana Terzića prikazale su fantastičnu igru i možda po prvi put na turniru pokazale koliko je snažan njihov servis.

U izjavi posle meča za Blic, Maja Ognjenović istakla je da nije nimalo srećna odlukom organizatora da se meč igra od 09.00 časova po lokalnom vremenu, ali da je zadovoljna pobedom.

- Odigrale smo u devet ujutru bolje nego što smo očekivale. Iskreno, malo smo bile u panici, jer ovaj termin nije popularan ni za trening, kamoli za igranje utakmice. Ali ako je trebalo da bude jedna utakmica ujutru, neka je to bila ova. Imali smo trening dan pre u pola deset. Ustali smo ranije kako bi ceo taj dan bio imitacija onog kada je utakmica. Nije bilo toliko loše - započe je Ognjenovićeva intervju.

Ponovo se Maja vratila na odluku da se meč igra u tako ranom terminu, pogotovo zato što je ova hala potom tokom većeg dela dana – prazna?!

- Nije mi to baš jasno. U Riju se putovalo do sale sat vremena, a termin je bio u devet. Ova sala sada zvrji prazna ceo dan, a mi smo ujutruna programu. Na neki način sportisti su ugroženi, jer nijedna liga na svetu ne igra tako rano. Ako pričamo o četvrtfinalu, to je već nokaut faza i ako se niste lepo probudili i nije vaš dan – nije to to.

A postoji mogućnost i da naše dame zaigraju mnogo kasno uveče, zbog zaista čudnih termina koje su Japanci odredili za ove Olimpijske igre.

- Čemu taj termin? Ceo dan čekate da igrate. Znam da su košarkašice imale trening na dan utakmice u dva popodne, a u devet meč. Ali, kako je za sve, tako je i za nas. Trudimo se svi da ne pridajemo tome toliki značaj.

Međutim, Ognjenović kaže da je sada usresređena samo na narednog rivala i kaže da se ne nada nikome lakom, već da želi da vidi gde se tačno nalaze ona i njene saigračice.

- Želim jakog protivnika. Igrate Olimpijske igre i ne razmišljajte kao: "Kad bi mogao Japan ili Dominikanska Republika..." Ne! Onda stvarno nema nikakvog smisla. Volela bih najjače protivnike jer je to prava utakmica a i da mi vidimo gde smo i šta smo. Ovo kroz grupu je bilo malo laganije – zaključila je Maja za Blic.

Video: Kakav dan: Evo zašto su košarkašice jurile plus 6 i otkud dva zlata u skoku u vis!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA