≫ 

Nastavak drame u Tokiju: Otkriveno gde se krije beloruska atletičarka, dobila je humanitarnu vizu

Drama Kristine Cimanuskaje se bliži kraju

  • 9
Krystsina Tsimanouskaya Foto: Tanjug/AP

Bloruska olimpijska atletičarka Kristina Cimanuskaja navodno je zatražila azil u Poljskoj nakon što joj je prećeno vraćanjem u Minsk zbog kritika zvaničnika olimpijskog tima.

U ponedeljak je suprug ove atletičarke Arsenij Zdanevič, potvrdio za Skaj Njuz da je pobegao iz zemlje i da se trenutno nalazi u Kijevu.

- Nisam mislio da će ovo postati ozbiljno. Odlučio sam da odem bez razmišljanja - rekao je za TV stanicu.

Cimanuskaja (24) je snimljena kako u ponedeljak stiže u poljsku ambasadu u Tokiju, gde se kaže da traži utočište od pritisaka zvaničnika da se vrati u Belorusiju, a to je kako su naveli mediji bezbedno mesto.

Krystsina Tsimanouskaya Foto: Profimedia/Zheng Huansong / Avalon

Dmitrij Navoša, sportski novinar iz Belorusije i član BSSF -a, rekao je da će kupiti avionsku kartu za Varšavu kasnije ove nedelje.

- Ona je već podnela zahtev za politički azil u Poljskoj - rekao je Aleksandar Opeikin, vršilac dužnosti direktora BSSF-a, za ruskog emitera Karent Tajm.

- Ona je u redu. Dobro se snalazi, jasno je da je ovo stresna situacija ne samo za sportistu, već i za bilo koju osobu pod ovakvim pritiskom. Ovo je mlada žena pod pritiskom iskusnih zvaničnika. - istako je on.

Poljska ambasada u Tokiju je izdala "humanitarnu vizu" beloruskoj atletičarki izjavio je danas zamenik poljskog ministra inostranih poslova Pavel Jablonjski.

Jablonjski je rekao da će Cimanuskoj biti pružena sva neophodna podrška u Poljskoj, piše Rojters.

- Mogu da potvrdim da smo izdali humanitarnu vizu - rekao je zamenik ministra.

Podsetimo, dve beloruske takmičarke suspendovane su iz štafete 4X400 metara zbog nedovoljnog broja uzorka na dopingu, pa su treneri odlučili da uključe Timanovsku, koja je kritikovala tu odluku na društvenim mrežama.

Pre toga je beloruski opozicioni "Sportski fond za solidarnost" naveo da je Timanovska navodno primorana da napusti Tokio zbog kritika na račun trenera.

(Telegaf,rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    2. avgust 2021 | 15:35

    Koja klosarka, i ona, i ove nvo koje je guraju da se sramoti i sramoti svoju drzavu. A mogla je kao covek da uzme pasos i ode gde god pozeli i bez pompe i drame, kao i svi ostali i pre, i posle nje.

  • Alex

    2. avgust 2021 | 16:35

    Hrani kuče da te ujede kaže stara izreka.

  • cedo

    2. avgust 2021 | 19:54

    Jos niko od dobra nije bezao.Za neverovati u 21. veku jad i beda ovi diktatori

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA