≫ 

Odbojkašice dobile rivala u 1/4 finalu Igara: Repriza finala Svetskog prvenstva

Naše srebrne dame iz Rija kreću u pohod na medalju protiv Italije

  • 4
Olimpijske igre, Milica Novaković, odbojkašice Foto: Tanjug / AP

Srpske odbojkašice uspešno su okončale grupnu fazu takmičenja na Olimpijskim igrama pobedom protiv Južne Koreje u tri seta nakon samo sat i 20 minuta igre. Izabranice Zorana Terzića prikazale su fantastičnu igru i možda po prvi put na turniru pokazale koliko je snažan njihov servis.

Nešto kasnije saznale su i rivala u čevtfinalu, a to je selekcija Italije, a taj meč je programu u sredu od 10. sati po našem vremenu. Ako prođu dalje u polufialu idu na boljeg iz duela SAD - Dominikanska Republika.

Duel Srbije i Italije biće repriza finala Svetskog prvenstva iz 2018. godine, kada su izabranice Zorana Terzića trijumfovale posle pet setova igre, a dva rivala igrala su i u polufinalu Evropskog prvenstva, kada je takođe slavila Srbija.

- Želim jakog protivnika. Igrate Olimpijske igre i ne razmišljajte kao: "Kad bi mogao Japan ili Dominikanska Republika..." Ne! Onda stvarno nema nikakvog smisla. Volela bih najjače protivnike jer je to prava utakmica a i da mi vidimo gde smo i šta smo. Ovo kroz grupu je bilo malo laganije – zaključila je Maja Ognjenović kapiten odbojkašica za Blic.

Parovi 1/4 finala:

Južna Koreja - Turska 02.00

Dominikanska Republika - SAD 06.00

Srbija - Italija 10.00

Brazil - Ruski Olimpijski komitet 14.20

Video: Crnogorci birali protivnika, Srbija izabrala sport: Fića namestio ruku, još Andrija i Dušan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darinka

    2. avgust 2021 | 17:56

    Srećno vam djevojke. Uz vas smo,ma kako god bude imate podršku svih Srba širom svijeta.

  • el komadante

    2. avgust 2021 | 17:25

    Zna li neko kako igramo sa Italijom, kad smo mi bili drugi u grupi a i one su bile suble druge u svojoj grupi??? Zar ne bi trebali da igramo sa Turskom, one su bile u drugoj grupi trece?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA