≫ 

Vučenović bez finala u bacanju koplja, završila kao deveta u svojoj kvalifikacionoj grupi

Nije Marija uspela da nađe pravi hitac i prebaci 60 metara

  • 0
Marija Vučenović, Balkanijada Smederevo, Atletika Foto: Nikola Tomić

Šteta, Marija Vučenović nije uspela da izbori plasman u finale u bacanju koplja na Olimpijskim igrama. Naša atletičarka imala je najbolji hitac od 58,93 metara, što je bilo dovoljno za deveto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, a ukupno 12 takmičarki ide dalje. Više od tri takmičarke imale su bolji rezultat iz druge grupe.

Na osnovu norme (63,50 metara) plasman dalje obezbedila je samo Marija Andrejčuk iz Poljske rezultatom od 65,24 metra. Sve ostale takmičarke su koliko-toliko ugrožene, mada je realno da se Litl iz Australije (62,37 metara), Lju iz Kine (61,99 metara), pa i Palmeika iz Letonije sigurno plasiraju u finale (60,94 metara).

Što se tiče rezultata naše atletičarke, oni su bili bolji iz serije u seriju, ali na kraju nažalost nedovoljni da se prebaci barem granica od 60 metara. U prvoj seriji je dobacila do 54,61 metra, u drugoj je došla do 57,73 metra, dok je u trećoj imala 58,93 metra.

Mlada Novosađanka je prethodno najbolji rezultat imala na Evropskom prvenstvu u Berlinu, gde je zauzela 11. mesto. Atletikom je počela da se bavi sa samo 11 godina, a interesantno je da je studirala u Sjedinjenim Američkim Državama.

Video: Kakav dan: Evo zašto su košarkašice jurile plus 6 i otkud dva zlata u skoku u vis!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA