≫ 

Šteta! Španović ostala bez odličja u dramatičnom finalu

Naša atletičarka nije imala sreće

  • 78

Nažalost, naša Ivana Španović ostala je bez odličja na Olimpijskim igrama u Tokiju. Iako se ponovo sjajno pokazala, nije uspela da prebaci sedam metara, što bi joj u ovakvoj konkurenciji omogućilo da se nađe na pobedničkom postolju. Ovako, sa skokom od 6,91 metara završila je takmičenje na četvrtom mestu u konačnom plasmanu.

Krenula je Ivana jako staloženo, već u prvoj seriji je izbila u prvi plan skokom od 6,71 metara koji je bio dosta bolji u odnosu na većinu takmičarki. Držala se u borbi za pobedničko postolje i posle drugog skoka, koji je bio za 20 centimetara bolji i u tom momentu joj je omogućio da se vine i do drugog mesta, barem na kratko.

Međutim, usledila je treća serija u kojoj je Ivana bila nešto slabija sa 6,84 metara, dok je u četvrtoj podbacila. U međuvremenu je skliznula na četvrtu poziciju, pošto su od nje bolje bile Malaika Mihambo, Britni Ris i Eze Brum.

I u petoj seriji je Ivana skočila sa ogromnom zadrškom od skoro 18 centimetara, čime je dobacila do 6,67 metara i tako sve prepustila da se odluči u poslednjem, šestom skoku, pošto je u njega ušla sa četvrte pozicije u ukupnom plasmanu.

Nažalost, ni u poslednjoj seriji Ivana nije mogla da dođe do 7,00 metara, pa je ostala na istoj poziciji. Medalja joj je izmakla za samo nekoliko centimetara.

Zlato je pripalo Malaiki Mihambo iz Nemačke sa 7,00 metara, Britni Ris iz SAD je osvojila srebro sa 6,97 metara, koliko je imala i Eze Brum iz Nigerije, ali sa slabijim drugim skokom.

KONAČNI POREDAK TAKMIČARKI U FINALU

1. Malaika Mihambo (Nemačka) - 7,00 metara

2. Britni Ris (SAD) - 6,97 metara

3. Eze Brum (Nigerija) - 6,97 metara

4. Ivana Španović (Srbija) - 6,91 metara

5. Marina Bek-Romančuk (Ukrajina) - 6,88 metara

6. Tara Dejvis (SAD) - 6,84 metara

7. Bruk Streton (Australija) - 6,83 metara

8. Jasmin Sojers (Velika Britanija) - 6,80 metara

9. Kadi Sanija (Švedska) - 6,67 metara

10. Tajra Gitens (Trinidad i Tobago) - 6,60 metara

11. Abigejl Irozuru (Velika Britanija) - 6,51 metar

12. Šantel Maloun (Britanska Devičanska ostrva) - 6,50 metara

UŽIVO

05.11 - Malaika Mihambo je skočila 7,00 metara u poslednjoj seriji i sada je prva. Eze Brum ostaje na trećem mestu i ona je bronzana. Ni Britni Ris nije skočila dalje, pa je Malaika Mihambo nova olimpijska šampionka.

05.09 - Nažalost, samo 6,72 metara je iznosio poslednji skok Ivane Španović. Ostaje naša atletičarka bez medalje na četvrtom mestu.

05.05 - Počela je poslednja serija, drama je na vrhuncu! Uskoro će skakati naša Ivana... Niko je nije nadmašio od prethodnih takmičarki. IDEMO, IVANA!

05.01 - Ponovo promena na prvom mestu. Britni Ris sada ima drugi najbolji skok u dvoboju sa Eze Brum, pošto je skočila 6,95 metara.

04.57 - Ostaje Ivani još jedan skok da se domogne pobedničkog postolja. Sada je skočila 6,67 metara uz gotovo 17 centimetara lufta na zaletištu. Nadamo se najboljem!

04.49 - Eze Brum je skočila 6,88 metara i sada ima bolji drugi skok od Britni Ris, pa je preuzela prvo mesto.

04.45 - Nažalost prestup Ivane Španović u četvrtom skoku za samo 0,4 centimetra. Morale su to sudije to dodatno da pogledaju.

04.44 - Vreme je da ponovo skače Ivana Španović! I dalje je četvrta, pošto nijedna druga takmičarka nije nadmašila njen rezultat u četvrtoj seriji.

04.37 - Poznato je koje sve atletičarke nastavljaju takmičenje. To su - Jasmin Sojers, Tara Dejvis, Bruk Streton, Marina Bek-Romančuk, naša Ivana Španović, Malaika Mihambo, Eze Brum i Britni Ris.

04.24 - Uh, skočila je Britni Ris 6,97 metara i izbila je na prvo mesto... Nadamo se boljem skoku naše Ivane u ovoj seriji. Ona je sada skočila 6,84 metara i ostaje na četvrtoj poziciji. Marina Bek-Romančuk je prišla blizu, na 6,88 metara u međuvremenu. Prvih osam takmičarki je u samo 17 centimetara!

04.17 - Nema promena u samom vrhu, ostale takmičarke skaču daleko od nivoa na kojem se nalaze vodeće četiri. Niko do kraja druge serije nije uspeo da ugrozi prve četiri takmičarke.

04.11 - Šteta, Malaika Mihambo je sada skočila 6,95 metara i preskočila je našu Ivanu, koja je sada treća. Eze Brum je podbacila u ovoj seriji... A Marina Bek-Romančuk je u ozbiljnom problemu, pošto je prestupila i drugi put.

04.10 - ODLIČNO! Ivana Španović je ponovo imala 7,2 metra lufta i skočila je 6,91 metara, što je sada dovoljno za drugo mesto.

04.07 - Nakon skoka Tajre Gitens od 6,60 metara, Britni Ris se popravila i skočila 6,81 metar. Bruk Streton samo ide do 6,52 metra. Sada skače Ivana!

04.01 - Šantel Meloun je skočila 6,50 metara, ali je i ona imala dosta lufta. Sve takmičarke za sada uglavnom ne skaču "riskantno", pa tako i Tara Dejvis uz dosta zadrške skače 6,62 metara. Prestup Jasmin Sojers. Sanjija Kadi je skočila 6,58 metara kao poslednja u prvoj seriji.

03.56 - Malaika Mihambo je pretekla našu atletičarku skokom od 6,83 metra. Odlična je i Eze Brum iz Nigerije sa skokom od 6,97 metara, dok je Marina Bek-Romančuk prestupila, baš kao i Ebigejl Izoruzu.

03.54 - Imala je dosta "lufta", čak 16,4 centimetra naša Ivana, a na kraju je skočila 6,71 metar!

03.51 - Počelo je finale skokom Tajre Gitens od svega 6,30 metara, potom je Britni Ris "dobacila" do 6,60 metara. Bruk Streton je prestupila, a sada gledamo Ivanu Španović!

PRE FINALA

Podsetimo, srpska atletičarka je pre dve noći skočila 7,00 metara, što je bio najbolji rezultat. Njen najuspešniji rezultat u karijeri je daljina od 7,24 metara i nadamo se da će večeras u Tokiju uspeti da sruši i tu granicu.

Najveće rivalke videće u Malaiki Mihambo iz Nemačke, Marini Bek-Romančuk iz Ukrajine i Eze Brume iz Nigerije. Međutim, verujemo da Ivana može da ih nadmaši! Pobeđivala ih je na nekoliko mitinga Dijamantske lige ove sezone, pa što to ne bi učinila i sada.

Video: Zategnuta, vedra, intrigantna: Jaka poruka Ivane Španović konkurenciji u Tokiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    3. avgust 2021 | 05:16

    Ajde novinari opet unapred delite medalje nasim sportistima. Naucite se jednom da ne radite takve stvari jer se sve zavrsi lose. Ostace Srbija na 5 medalja i to bi bilo to. Treba biti realan jer su Ivana i Novak bili najveci favoriti za medalje, a sada posle debakla Ivane nece Srbija osvojiti ni jednu. Nadam se da ce vaterpolisti osvojiti barem bronzu ili odbojkasice, mozda i bacanje kugle, a sve ostalo je mrka kapa. Debakl za debaklom u svim sportovima.

  • Marko

    3. avgust 2021 | 06:06

    Ne moze se iz zive koze iskociti. Vazno da je izginula za zemlju kao i Djokovic. Nego gde je onaj nas MVP. Vidim da se Doncic bas bas umorio...

  • E75

    3. avgust 2021 | 06:07

    Kao sto rekoh pre neki dan, sto smo osvojili osvojili smo.Pa ljudi ne mozemo od jedne trule drzave ocekivati da sport bude bolji.To je gotovo nemoguce.Kakvih 8 medalja.To je misaona imenica za nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA