Slovenci redom dele lekcije u Tokiju: Dončić i Dragić dirigovali protiv Nemaca za polufinale OI!

Boriće se Zmajčeki za medalju u Japanu

  • 17
Luka Dončić

Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Slovenije prvi su polufinalisti Olimpijskih igara u Tokiju! Oni su danas bez gotovo ikakvih problema savladali Nemce, uz novu odličnu partiju Luke Dončića, koji će svakako biti najzaslužniji ako ova reprezentacija uzme odličje u Japanu. Konačni udarac su Slovenci zadali Pancerima tokom drugog poluvremena – 94:70.

Imala je kontrolu Slovenija od samog početka utakmice. Nemci su uspeli da uzvrate samo nakon tri vezane trojke Maodoa Loa, ali nisu mogli nešto više. Jednostavno, ponovo je tada preuzeo konce Dončić zajedno sa svojim saigračima i Zmajčeki su se već na poluvremenu odlepili na +7.

Nastavila je ta prednost dalje da raste tokom treće deonice. Padale su trojke Slovenaca kao od šale i bilo je samo pitanje kojim će se konačnim rezultatom utakmica okončati. Bilo je jasno da Nemci nemaju snage da uzvrate udarac.

Na kraju, Slovenci su bili blizu da ubeleže novu stotku u Tokiju, iako se to isprva nije činilo nakon prvog poluvremena. Panceri su ipak “preživeli“ i nisu im to dozvolili i nemaju čega da se stide, pošto su definitivno izgubili od jednog od glavnih favorita, možda i za zlato.

Ipak, najefikasniji večeras bio je Zoran Dragić sa čak 27 poena, dok je Luka Dončić flertovao sa tripl-dablom na 20 poena, osam skokova i 11 asistencija. Dvocifren je još samo bio Majk Tobi sa 13 poena. Na drugoj strani, gledali smo samo dvojicu dvocifrenih – Maodoa Loa sa 11 poena i Nilsa Gifija sa 10 poena.

Video: Kakav dan: Evo zašto su košarkašice jurile plus 6 i otkud dva zlata u skoku u vis!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrnjcanin

    3. avgust 2021 | 05:43

    Svaka cast Slovencima, da li ovi nasi manekeni gledaju sta je borba, patriotizam i znanje

  • Šoić

    3. avgust 2021 | 06:12

    Lako je Dončiću, on ne mora da timari konje.

  • sasa

    3. avgust 2021 | 05:57

    Svaka cast Luki i ostalim igračima, nekada smo i mi imali igrače koji znali da cene dres…ali Jugoslavije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA