"Kajak ne prašta greške": Milica Novaković tužna, jer je finale izmaklo za dve stotinke

Naši kajakaši nisu uspeli da se uključe u borbe za medalje

  • 3
Milica Starović

Foto: Nina Jelenc/Kajakaški savez Srbije

Drugog dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Tokiju Milica Novaković i Bojan Zdelar veslali su u B finalima.

Milica Novaković je u B finalu jednoseda na 200 metara zauzela 4. mesto (40.527), što joj je donelo 13. poziciju u toj disciplini u ukupnom poretku. Prethodno je u polufinalu po vetru i talasima zauzela šesto mesto (40.257).

- Moram reći da mi je bilo baš krivo zbog polufinala jer sam napravila grešku prilikom starta, a dvestotka ne prašta greške. Dobro sam se trkala posle, ali nisam uspela da nadoknadim prva dva zaveslaja koja su mi propala na početku i zaostatak koji sam zbog toga imala.

- Uslovi na vodi su zaista teški, znali smo da će u Tokiju biti veoma toplo, ali ipak smo ostali svi iznenađeni koliko je vrelo i teško. Nije nam od pomoći ni to što smo na vodi, jer je voda izuzetno topla, tako da nema rashlađivanja, samo dodatnog podgrevanja - iskrena je bila Milica posle B finala.

- Danas je staza bila mnogo nemirna, duvao je jak vetar u leđa i s boka, ali nije mnogo od pomoći jer pravi velike talase. Uslovi su bili takvi da se posada Slovenije (Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman) koje su bile kandidatkinje za borbu za medalju u K2 čak izvrnula pred samim ciljem - dodala je Novaković.

Olimpijske igre 2020, Tokio, veslači

Foto: Tanjug/AP

Titulu olimpijske šampionke u K1-200 u Tokiju, u trci u kojoj je nastupilo devet takmičarki, odbranila je Novozelanđanka Lisa Karington (38.120) kojoj su vremenski uslovi odgovarali pa je ujedno i izveslala i najbolje vreme na Olimpijskim igrama, popraviviši ujedno sopstveno najbrže vreme na Olimpijskim igrama koje je izveslala u polufinalu (38.127). Srebro je pripalo Terezi Porteli iz Španije (38.883), dok se jedan stepenik niže na pobedničkom postolju popela Dankinja Ema Ostrand Jorgensen (38.901).

Milicu već sutra očekuje novi izazov: kvalifikacije u jednosedu na 500 metara, što je i njena omiljena disciplina.

- Uglavnom, 200 metara je prošlo, i dobro mi je došlo da se isprobam na stazi. Sutra me očekuje start u jednosedu na 500 metara i nadam se boljim uslovima na stazi, ali i dobrim trkama“, naglasila je Milica. Kvalifikacije u K1-500 Milica će veslati u 3 sata i 40 minuta po srpskom vremenu.

Raspored trka trećeg dana takmičenja na Olimpijskim igrama

4. avgust

02:51 kvalifikacije K1-200 Bojan Zdelar

02:58 kvalifikacije K1-200 Strahinja Stefanović

03:40 kvalifikacije K1-500 Milica Novaković

Video: Šteta! Španović ostala bez medalje u dramatičnom finalu, odličje joj izmaklo za šest centimetra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA