Trka za anale u Tokiju: Norvežanin oborio svetski rekord za skoro čitavu sekundu, pali i mnogi drugi

Šta smo mi to gledali u finalu 400 metara sa preponama

  • 1
Karsten Vorholm

Foto: Tanjug / AP

Ko je noćas ostao uz atletska takmičenja na Olimpijskim igrama u Tokiju, imao je mogućnost da prisustvuje istoriji. U finalu trke na 400 metara trijumfovao je Norvežanin, Karsten Vorholm i osvojio zlatnu medalju za ovu skandinavsku zemlju, ali to nije ono što je vest.

Ali jeste to da je norveški takmičar uspeo da obori svetski rekord u ovoj disciplini, koji je prethodno postavio u kvalifikacijama na ovim Olimpijskim igrama. Tada je trku istrčao 46,70 sekundi, a danas je bio gotovo za čitavu sekundu bolji!

 

Danas je trku završio u vremenu 45,94 sekunde, a interesantno je da je još jedan takmičar bio bolji od prethodno aktuelnog svetskog rekorda. Raj Bendžamin iz SAD je završio kao drugi u vremenu 46,17 sekundi, čime je postavio novi rekord Severne Amerike.

Tu nije bio kraj obaranja rekorda, pošto je bronzani Alison dos Santos iz Brazila sa 46,72 sekundi postavio rekord Južne Amerike, dok je Kajron Mekalister sa 47,08 sekundi na četvrtom mestu oborio nacionalni rekord Britanskih Devičanskih ostrva.

Petoplasirani je bio Abderahman Samba iz Katara sa najboljim rezultatom sezone (47,12 sekundi), nacionalni rekord Turske postavio je Jasmani Kopelo (47,81 sekundi), a isto to učinio je Estonac, Rasmus Magi (48,11 sekundi), dok je poslednji bio Alesandro Sibilijo iz Italije (48,77 sekundi).

Video: Šteta! Španović ostala bez medalje u dramatičnom finalu, odličje joj izmaklo za šest centimetra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA